Actualitate

"Și VIP-urile au fost soldați"-lansare de carte la Cercul Militar

Sala de spectacole a Cercului Militar din Cluj-Napoca a fost plină la evenimentul de lansare a volumului trei din seria "Și VIP-urile au fost soldați” scrisă de ofițerul și interpretul de folclor Ovidiu Purdea Someș.

Evenimentul care a avut loc marți seara l-a avut ca amfitrion pe scriitorul Cornel Udrea, iar pe scenă au fost invitați o parte dintre cei care și-au consemnat întâmplările memorabile din armată în acest volum. Actorul Dorel Vișan a fost prezent și a vorbit despre nevoia oamenilor de a consuma cultură și literatură: "Mi-am dat seama ce nevoie au oamenii să se reîntoarcă la ei. Aici este necazul lumii că omul s-a pierdut pe sine însuși, câștigând bolizi și bombe nemaipomenite, și rachete, și sisteme de apărare. Dar s-a pierdut el, omul”.

Mai mult, deși nu au fost prezente în sală, câteva personalități din peisajul românesc precum Cristian Țopescu, Florin Piersic, Claudiu Bleonț, Marcel Pavel și Gabriel Dorobanțu au ales să transmită un mesaj audio autorului și spectatorilor.


Ovidiu Purdea Someș a afirmat că șirul volumelor "Și VIP-urile au fost soldați” a început dintr-o joacă, dar că, pe parcurs a devenit un proiect de suflet.

"Sunt deosebit de bucuros că acum, în preajma Zilei Armatei României (n.r. 25 octombrie) am reușit să lansez această carte. Este o carte care cuprinde amintirile despre cătănie ale unor personalități, dar în același timp este și un omagiu adus soldatului român de pe pământ și din cer. Sunt extrem de încântat că la un eveniment de lansare a unei cărți a fost sala arhiplină și, dacă ar fi să ilustrez cumva lansarea de astăzi, aș spune că a fost o lansare la care nici măcar fratele meu nu a mai avut loc în sală și a stat în picioare”, a mai declarat acesta.


Evenimentul a fost încheiat în acorduri muzicale cu o sesiune de autografe.

 


Loredana Bertișan, studentă în anul II la Departamentul de Jurnalism, FSPAC, UBB

Foto: Loredana Bertișan

abonare newsletter