Actualitate

Învăţătoarea ISTERICĂ de la Liceul de muzică Sigismund Toduţă s-a întors la clasă. Ce așteaptă autoritățile, elevi loviți, bătuți, torturați?

Elevii umiliți de la Liceul de Muzică sunt terorizați din nou. Învăţătoarea isterică s-a întors la catedră. Șeful Inspectoratului Școlar, Valentin Cuibus, se ascunde după regulamente și legi și este interesat doar de olimpiade și medalii, iar Primăria și Consiliul Local și-au pus reprezentanți în consiliile de administrație ale școlilor doar de formă. La Liceul de Muzică, Ligia Subțirică și Marcu Valtăr nu participă la ședințe și nu știu ce se întâmplă în instituția pe care o „coordonează”. Ce așteaptă autoritățile, elevi loviți, bătuți, torturați?

Învăţătoarea a fost suspendată de către şcoală pe perioada cercetării, însă în momentul în care cercetarea s-a terminat şi a fost sancţionată cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni, ea s-a putut întoarce din nou la şcoală.

Consiliul de Administraţie al şcolii decide sancţiunile prin vot, însă în cazul în care profesoara este trimisă în judecată, conform legii, ea trebuie suspendată din funcţie pe perioada procesului.


În urma prezentării raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, directorul de atunci al instituţiei, Vasile Sândeac Ovadiuc, a propus sancționarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al învăţătoarei.

Consiliul de Administrație a hotărât prin vot secret respingerea propunerii, preferând sancționarea învățătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de 6 luni.


În aceste condiții directorul și-a înaintat demisia către ISJ Cluj.

Răspunsuri halucinante din partea reprezentanţilor autorităţilor locale

Reprezentatul Primăriei Cluj-Napoca în Consiliul de Administraţie este Ligia Subţirica, iar din partea Consiliului Local este Valtăr Marcu.


Valtăr Marcu a spus că el nu a participat la şedinţa în care învăţătoarea a fost sancţionată.

Atunci nu am fost la Consiliul de Administraţie, dar nu ştiu ce decizie au luat cei din Consiliu. A fost o şedinţă fulger şi n-am putut să particip pentru că eu şi lucrez şi s-a ţinut la ora 10 dimineaţa, şi n-am putut să particip. Nu mi se pare normal că doamna continuă să predea. Prima dată am participat la şedinţa Consiliului de Administraţie a liceului în luna martie sau februarie, după urmă nu m-au mai anunţat. La prima şedinţă m-am dus pentru că trebuia să particip în Consiliul de Administraţie să le spun că sunt în locul colegului meu care şi-a dat demisia din Consiliu, şi pe urmă nu m-au mai anunţat. Eu le-am lăsat numărul de telefon, dar atunci m-au anunţat cu o zi înainte că dimineaţă la ora 10.00 o să fie o şedinţă ordinară şi că dacă pot să mă duc. Le-am spus că eu lucrez la privat şi nu mă pot deplasa la şedinţa respectivă. De obicei şedinţele se anunţă cu cel puţin trei zile înainte. Eu le-am spus părearea mea la telefon”, a spus Valtăr.


De asemenea, reprezentantul Primăriei în Consiliul de Administraţie a recunoscut că nu a participat la şedinţa respectivă. „N-am participat la şedinţă. Vă rog să mă sunaţi peste două ore să mă informez despre statutul doamnei învăţătoare”, a spus Ligia Subţirica. Contactată telefonic ulterior, Ligia Subţirica nu a mai răspuns la telefon.

Ce mai trebuie să se întâmple astfel încât autorităţile să-şi facă datoria? Să-i ia învăţătoarea pe elevi la bătaie?


Întregul scandal a pornit de la un elev de șapte ani care a scris pe caiet în fața cifrei 4, câte un zero. De aici a pornit furtuna învățătoarei care vrea ca toți elevii din clasa ei să fie premianți la olimpiadele naționale. Criza de nervi a continuat și după ce elevul a mers la catedră.

Citeşte şi: Profesorii teroare de la Sigismund Toduţă

Citeşte şi: Consiliul Elevilor Cluj cere demiterea învățătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță"

Citeşte şi: Vă mai amintiţi de învățătoarea ISTERICĂ de la Liceul de muzică „Sigismund Toduță”? „Mă, tu eşti nebun la cap? Jumătate de creier ce eşti”. Directorul liceului şi-a dat demisia

abonare newsletter