Actualitate

Walter, informat despre dosarul său de ofiţeri DIICOT

Procurorii DNA Ploieşti i-au audiat luni pe Constantin Ispas, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Ploieşti, dar şi pe Emanuel Saghel, ofiţer la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Ploieşti. Ambii sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi de favorizarea infractorului, iar printre „clienţii” lor se afla şi patronul Petrolului, Daniel Capră şi Florian Walter.

Potrivit procurorilor, cei doi au primit mită în bani, bunuri şi servicii în valoare totală de zeci de mii de euro. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Ploieşti, Constantin Ispas, ar fi primit şi furaje, combustibil şi basculante cu piatră, pe care le-ar fi folosit la ferma pe care fiul său o deţine în localitatea Brazi, informează prosport.ro.

Cel mai interesant e, însă, că Ispas şi Saghel ar fi acuzaţi şi pentru că le-ar fi transmis lui Daniel Capră, finanţatorul Petrolului, şi lui Florian Walter, fostul finanţator al Petrolului, al lui Dinamo şi al Universităţii Cluj, date confidenţiale din dosarele celor doi.


Potrivit procurorilor, Saghel ar fi oferit, prin calitatea sa de ofiţer al DIICOT, informaţii confidenţiale unei persoane cercetate de organism, pretinzând, în schimb, bilete pentru fiecare meci disputat de Petrolul Ploieşti în perioada martie-noiembrie 2014, adică exact în perioada în care a oferit informaţiile. Este vorba despre o lojă închiriată, adică între 5 şi 30 de bilete la meci, plus băuturi alcoolice şi alimente servite la lojă. Înţelegerea s-a oprit în noiembrie, adică cu câteva zile înainte ca patronul Dan Capră să fie arestat.

Florian Walter a fugit în Dubai şi urmează să fie adus în ţară.


Şi-a schimbat numele

Florian Walter și-a schimbat numele din Bușcă pentru a avea cazier curat, necesar pentru a obține contracte cu instituții publice, cum ar fi Aeroportul Otopeni, Tarom şi pentru asocierea cu CFR în firma Gevaro sau pentru prestări servicii la bazele americane din România. Sub numele de Buşcă, Florian Walter a fost urmărit de procurori pentru înşelăciune şi cămătărie.

Cine este Florian Walter?

Compania de salubritate controlată de Florian Walter şi alte firme au fost cercetate de procurori şi sunt acuzate de spălare de bani şi evaziune fiscală.


4,5 milioane de euro, cu atât zic procurorii că a fost prejudiciat bugetul statului român de Romprest şi de companiile partenere. 30 dintre ele, susţin anchetatorii, erau firme fantomă înfiinţate de apropiaţii lui Florian Walter.

Apărută în 1999, Romprest are o ascensiune fulminantă. Începând cu 2001, Romprest beneficiază de ajutorul ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, naşul lui Walter, şi câştigă contracte grase cu societăţi ale statului: SN CFR (30 de milioane de euro pentru a face curăţenie în garniturile de tren), Metrorex, Aeroportul Otopeni, Gara de Nord, Poşta Română, Registrul Auto Român. Lovitura de imagine o dă atunci când obţine un contract cu cele două baze miliatre americane din judeţul Constanţa.


Romprest începe să îşi diversifice activitatea, evident tot cu ajutorul banilor publici. Apare divizia Romprest Security, care obţine imediat un contract de pază la Aeroportul Otopeni. Patronul companiei, Florian Walter, are o avere estimată la 25 de milioane de dolari şi de-a lungul anilor a finanţat trei echipe de fotbal: Dinamo Bucureşti, U Cluj şi Petrolul Ploieşti.

Citeşte şi: Florian Walter a cărat milioane de euro de la Cluj la București


Citeşte şi: Florian Walter a fost localizat în Columbia și urmează să fie extrădat. Cum l-au depistat polițiștii

Citeşte şi: Patronul Universităţii Cluj, Florian Walter, este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani

Citeşte şi: Cererea DIICOT de arestare preventivă a lui Florian Walter, amânată pentru 15 mai

Citeşte şi: Florian Walter a fugit din țară. Unde se ascunde finanțatorul „U” Cluj?

Citeşte şi: Florian Walter, arestat în lipsă, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova

Citeşte şi: Ascensiunea şi decăderea lui Florian Walter. Cum să tragi banii publici în propriile buzunare

Ultimele Stiri
abonare newsletter