Actualitate

Florian Walter, arestat în lipsă, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova

Tribunalul Prahova a decis, vineri, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, proprietarul companiei Romprest fiind dat în consemn începând din 6 mai, el fiind suspectat de procurori că ar fi liderul unei grupări specializată în evaziune fiscală.

„Când măsura arestării preventive a fost dispusă în lipsa inculpatului, două exemplare originale ale mandatului emis se înaintează organului de poliţie de la domiciliul sau reşedinţa inculpatului în vederea executării. În cazul în care inculpatul nu are domiciliul sau reşedinţa în România, exemplarele se înaintează organului de poliţie în raza teritorială a căruia se află instanţa de judecată”, conform Codului de procedură penală.

După ce pe numele lui Florian Walter a fost emis mandatul de arestare în lipsă, pot fi declanşate procedurile de urmărire naţională şi internaţională.


Omul de afaceri Florian Walter, suspectat că a coordonat o reţea specializată în evaziune fiscală şi dat în consemn la frontieră în 6 mai, ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei, potrivit unor surse Mediafax.

Potrivit surselor citate, Florian Walter, care controlează firma de salubrizare Romprest, ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată ar fi fost localizat la Monaco, nefiind însă date care să indice dacă acesta se află în continuare acolo.


Florian Walter a fost dat în consemn la frontieră, după ce, în 6 mai, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, iar acesta nu a fost găsit. La acel moment, surse judiciare afirmau că există indicii conform cărora omul de afaceri se află pe teritoriul ţării.

abonare newsletter