Actualitate

Ce spune directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca despre percheziţiile DNA. Cine este în vizorul procurorilor

Managerul Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” (IOCN) Cluj-Napoca, Patriciu Achimaş, a declarat, marţi, că procurorii DNA au efectuat o percheziţie la instituţia pe care o conduce, fiind vizaţi un cabinet medical şi un medic.

Patriciu Achimaş a declarat, marţi, presei, că a luat la cunoştinţă despre efectuarea percheziţiei dar nu ştie ce anume au căutat procurorii.

„După ora 11,30 a avut loc o percheziţie din partea DNA la Institutul Oncologic «Ion Chiricuţă» care a vizat un cabinet medical şi o singură persoană, un medic, care îşi desfăşoară activitarea în cadrul institutului. Am luat la cunoştinţă de percheziţie, dar nu ştiu ce vizează aceasta. IOCN nu este implicată în această urmărire penală. Nu ştiu dacă s-au ridicat documente, nu pot spune despre cine este vorba”, a spus Achimaş, citat de Mediafax.


La ora trasmiterii acestei ştiri, percheziţia de la IOCN s-a încheiat.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, Petrică Şuşcă, a declarat, marţi, că şi la instituţia pe care o conduce au loc percheziţii, dar nu ştie pe ce temă.


„Ştiu doar că au loc percheziţii la Secţia de Oncologie a SCJU, dar nu ştiu alte amănunte. Sper să primesc informaţii în cursul zilei”, a spus Şuşcă.

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi, la companii farmaceutice, la distribuitori de medicamente, la spitale şi clinici de oncologie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu "recompensarea" doctorilor.


Potrivit unor surse, procurorii ar fi descins la cabinetul conferențiarului dr. Tudor Ciuleanu.

Ciuleanu este preşedintele Comisiei de Oncologie medicală a Ministerului Sănătăţii şi membru al Comisiei de experţi în oncologie a CNAS. El este medic primar în Oncologie medicală din 1994. În perioada 2013-2014, el a fost preşedintele Federaţiei Societăţilor Române de Oncologie.

abonare newsletter