Actualitate

Elevii clujeni au susţinut proba la matematică la BAC 2015. „Am rămas surprinsă când am văzut”. Vezi ce subiecte au primit elevii

Absolvenţii clasei a XII de la matematica-informatica, profilul tehnologic, ştiinţele naturii şi profilul pedagogic au susţinut miercuri proba la matematică. La ieşirea din sălile de examinare toţi elevii clujeni erau miraţi de lejeritatea subiectelor, iar unii dintre ei au rezolvat exerciţiile într-o oră.

Primii elevi care care au ieşit din curtea Liceului „George Bariţiu” din Cluj-Napoca erau foarte bucuroşi şi ţopăiau de fericire. Îşi verificau rezultatele şi după fiecare exerciţiu băteau palma de bucurie. „Nouă ni s-a părut extrem de uşor. O să fie note foarte mari anul acesta la matematică”, au spus la unison cei doi.

Unui elev nu i-a luat mai mult de o oră să rezolve subiectul, însă se bucură pentru că în acest fel va avea o medie a notelor mai mare. „A fost foarte uşor. Mă aşteptam la ceva mai greu. Mie îmi pare bine că a fost aşa. Măcar îmi măreşte media. Am rezolvat lucrarea în mai puţin de o oră dar nu m-au lăsat să ies. Mă aştept să iau între opt şi nouă”, a precizat cu zâmbetul pe buze un elev care a susţinut proba la matematică.


De o surpriză plăcută a avut parte şi o elevă care se aştepta ca la a treia parte subiectele să fie ceva mai complicate. „Mie mi s-a părut uşor. Un elev care s-a pregătit cât de cât în ultimele şase luni poate lua o notă peste opt. Eu în fiecare săptămână am făcut câte două variante şi cred că o să iau peste 9.50. Mă aşteptam să fie ceva greu la partea a treia, însă am rămas surprinsă când am văzut ce subiecte accesibile ne-au dat. După o oră şi cinsprezece minute am terminat lucrarea”, a declarat o tânără.

La matematică elevii au primit trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii.


La nivelul judeţului Cluj au fost organizate 18 centre de examen, repartizate pe municipii şi oraşe. În Cluj-Napoca sunt 11 centre, în Dej şi Turda sunt 2 centre, iar în Gherla, Câmpia Turzii şi Huedin există câte un centru.

În judeţul Cluj, numărul total de elevi înscrişi la examenul de Bacalaureat este de 4958.


Pe 10 iulie se afişează rezultatele finale de la Bacalaureat 2015.

Calendar Bacalaureat 2015

29 iunie 2015    Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie 2015    Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
1 iulie 2015        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie 2015        Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie 2015        Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie 2015        Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 - 9 iulie 2015   Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2015      Afişarea rezultatelor finale

abonare newsletter