Actualitate

Cu ce probleme se confruntă primarii din judeţul Cluj

Starea proastă a drumurilor, lipsa canalizării sau lipsa banilor sunt dar câteva dintre problemele cu care primarii din comunele din judeţul Cluj se confruntă.

Cristinel Popa din comuna Ciurila se confruntă cu problemele de alimentare cu apă și proasta calitate a drumurilor județene.

“Bugetul pentru anul 2015 este în creștere, iar proiectele aflate în proces de desfășurare sunt canalizarea localității Șutu, alimentarea cu apă, asfaltarea localității Șutu și renovarea căminului cultural. Relația cu Consiliul Local este foarte bună”, spune primarul din Ciurila.


În comuna Călărași, cea mai stringentă problema cu care se confruntă primarul Ioan Racolța este starea proastă a drumului județean 161 B, drum care face legătura cu alte localității și orașe. Proiectele pentru anul 2015 aflate în derulare sunt proiectele tehnice pentru canalizare Călărași și Călărași Gară care fac parte dintr-un proiect european, asfaltarea drumului Bogata și definitivarea capelei Călărași. Bugetul acestui an este mai cu 12% în comparație cu anii precedenți, datorită criteriului de distribuire a bugetului pentru localitățile din România.

“Cadastrul general, proprietățile funciare, problema fondurilor europene”, se plânge Ioan Roman, primarul comunei Viișoara. Proiectele aflate în desfăşurare sunt terenul de sport, pistă de bicicliști de 11 km, asfaltarea drumurilor, modernizarea drumurilor. “Anul trecut am plantat 153 h de pădure”, mai spune Roman, care a mai completat că „bugetul comunei este în scădere”.


Laurențiu Tor, primarul comunei Luna, se plânge de faptul că bugetul comunei este în scădere.

“Infrastructură, canalizare apă, la sfârșitul lunii mai vor fi finalizați trei kilometri drum prin asfaltare. Este în derulare programul cu fonduri europene pentru canalizare, modernizare cămin cultural, grădiniță. Este nevoie de dotări, de dispensar. Consiliul local nu este de partea mea, sunt minoritar. Bugetul este în scădere”, spune Tor.


Articol scris de Alexandra Şendroiu, studentă la Departamentul Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter