Actualitate

Cum comentează Ciceo plecarea lui Ioan Rus din fruntea Ministerului Transporturilor

Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate. Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a comentat plecarea ministrului clujean şi spune că instituţia pe care o conduce a primit un “un sprijin deosebit” din partea lui Rus.

“Bineînţeles că am avut un sprijin deosebit din partea dânsului şi întotdeauna miniştrii clujeni ne-au sprijinit şi ne-am putut baza foarte mult pe sprijinul dânşilor. Şi domnul Emil Boc când a fost prim ministru a sprijinit foarte mult realizarea  acestor investiţii. Am avut un sprijin deosebit de-a lungul anilor de la toţi preşedinţii Consiliului Judeţean, domnul Şerban Graţian, domnul Rus Ioan, domnul Marius Nicoară, Alin Tişe, domnul Vakar Istvan. Mihai Seplecan a declarat că una din priorităţi este dezvoltarea aeroportului şi mă bucur că Mihai Seplecan a declarat că este prioritate nu numai dezvoltarea aeroportului, dar şi implementarea proiectului intermodal”, a comentat Ciceo.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.


În aprilie 2015, Ioan Rus critica conducerea Consiliului Judeţean Cluj pentru că nu a depus la termen cererea de finanţare pentru atragerea de fonduri europene în vederea implementării terminalului intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a comentat situaţia, având în vedere că şi “mulţumită” colegului de partid Ioan Oleleu, aeroportul clujean a rămas pe dinafară anul acesta. Parafrazând, Rus  a spus: “Consiliul Judeţean Cluj a dat-o de gard. S-a ratat o oportunitate. Trebuie să se pregătească (n.red. CJ Cluj) pentru sesiunea din toamnă când se pot depune proiecte sau pentru anul viitor. Primul venit, primul servit”.


Şi în octombrie 2014, Ioan Rus i-a transmis vicepreşedintelui CJ Cluj Ioan Oleleu să semneze asocierea. “Ministerul Transporturilor susţine construirea terminalului intermodal şi este necesar ca şi la Cluj acest proiect să meargă mai departe. Consiliul Judeţean trebuie să adere la această asociere pentru atragerea de fonduri europene în vederea construirii terminalului intermodal”, spunea la acea dată Rus. Proiectul de transport intermodal este în valoare de 76 de milioane de euro, din care 60 de milioane este finanțare europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter