Actualitate

Rus “şterge pe jos” cu Consiliul Judeţean Cluj: „Au dat-o-n gard cu intermodalul“

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj nu a depus la termen cererea de finanţare pentru atragerea de fonduri europene în vederea implementării terminalului intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj. Vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu (PSD) a refuzat să semneze cererea de finanţare din cauză că nu s-au obţinut toate avizele necesare. Depunerea cererii de finanţare se putea face până la data de 3 martie 2015.

Prezent ieri la Cluj, ministrul Transporturilor, Ioan Rus a comentat situaţia, având în vedere că şi “mulţumită” colegului de partid Ioan Oleleu, aeroportul clujean a rămas pe dinafară anul acesta. Parafrazând, Rus  a spus: “Consiliul Judeţean Cluj a dat-o de gard. S-a ratat o oportunitate. Trebuie să se pregătească (n.red. CJ Cluj) pentru sesiunea din toamnă când se pot depune proiecte sau pentru anul viitor. Primul venit, primul servit”.

Şi în octombrie 2014, Ioan Rus i-a transmis vicepreşedintelui CJ Cluj Ioan Oleleu să semneze asocierea. “Ministerul Transporturilor susţine construirea terminalului intermodal şi este necesar ca şi la Cluj acest proiect să meargă mai departe. Consiliul Judeţean trebuie să adere la această asociere pentru atragerea de fonduri europene în vederea construirii terminalului intermodal”, spunea la acea dată Rus. Proiectul de transport intermodal este în valoare de 76 de milioane de euro, din care 60 de milioane este finanțare europeană.

Etichete: ioan rus
abonare newsletter