Actualitate

Spectacolul „Lucia di Lammermoor”, din nou pe scena Operei Române din Cluj

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă clujenii duminică, 5 aprilie, de la ora 18.30, la o nouă reprezentaţie a spectacolului „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti. Evenimentul liric se bucură de prezența invitaților speciali, tenorii Cosmin Ifrim și Ștefan von Korch.

Spectacolul, al cărui premieră a strălucit în deschiderea Stagiunii lirice 2014-2015, revine pe scena Operei clujene într-o reprezentaţie însuflețită, ce promite să impresioneze din nou publicul prin regia artistică semnată de renumitul regizor italian Mario de Carlo. Noua montare, de o profunzime spirituală deosebită, a fost îndelung aclamată cu ocazia premierei, care a readus cu succes capodopera donizettiană pe scena clujeană, după o absenţă de şase ani.

Opera în trei acte, a cărei premieră mondială a avut loc pe data de 26 septembrie 1835 la Teatro San Carlo din Napoli, are la bază drama scrisă de Walter Scott, ”Bride of Lammermoor”, cu o acţiune ce plasează spectatorii în captivanta Scoţie a sfârşitului de secol XVI. Spectacolul urmăreşte tulburătoarea poveste de dragoste a Luciei, sora Lordului Ashton, obligată de acesta la o căsătorie de convenienţă, în pofida iubirii sale pentru Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale.


Din distribuție fac parte reputaţii artişti lirici: Diana Țugui, Cosmin Ifrim- invitat, Florin Estefan, Petru Burcă, Ștefan von Korch- invitat, Liza Kadelnik, Florin Pop, acompaniaţi de Corul, Ansamblul de balet şi Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică, decorurile şi costumele sunt semnate de Mario de Carlo.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim şi online pe  www.eventim.ro.

abonare newsletter