Actualitate

În Consiliul Județean Cluj, greșelile sunt la ordinea zilei: Toată lumea știe, toată lumea tace!

„Cine n-aude, nu vede și tace, trăiește o sută de ani în pace!” spune un proverb sicilian. INCREDIBIL! Aparatul de „specialitate” al Consiliului Județean Cluj tolerează greșelile pentru a nu-și crea probleme și pentru a nu pierde sporurile pe proiecte!

Cel puţin două personaje cheie din Consiliul Judeţean Cluj ştiau de numeroasele greşeli pe care un alt angajat le făcea în dosarul de atribuire a licenţelor pentru transportul judeţean, dar cu toate acestea au preferat să tacă. De ce? Nu-şi doreau să aibă probleme şi să-şi piardă sporurile.

În urmă cu fix un an de zile, Mariana Raţiu şi Simona Gaci recunoşteau că sunt greşeli în legătură cu licitaţia pentru traseele din programul judeţean de transport 2014-2019. Ele au fost interceptate de procurorii DNA când discutau despre inspectorul Octavian David (Autoritatea Judeţeană de Transport din subordinea Consiliului Judeţean Cluj), recunoscând că a comis grave greşeli, greşeli despre care nu doreau să se afle. “Momentul nu e bun, toţi sunt cu ochii pe noi, inclusiv DNA. Lumea nu munceşte, dar ar fi bine să nu se afle că ne pierdem banii pe proiecte”, afirmau cele două.


Inclusiv inspectorul Octavian David a recunoscut că a comis nenumărate erori, în sensul în care a introdus greşit date în calculator, într-o declaraţie de martor în procesul în care sunt judecaţi Olezia şi Ştefan Cadar, patronii companiei Fany, respectiv Daniela Dobrilă, fost director în cadrul Autorităţii Rutiere Române. Toate greşelile lui au ajutat firma Alis Group, condusă, printre alţii, şi de vicepreşedintele PSD Cluj Alin Popovici.

Simona Gaci: Bineînţeles, ca să fie aşa, cât mai apoteotic, ghici cine era pe traseul ăsta? Evident că Fany.


Mariana Raţiu: Ioi, nu pot să cred.

Simona Gaci: No acuma ce o să spună ARR-ul iarăţi. Deci, dacă hârtia şi hârtiuţa asta se răsuflă şi mai circulă, iar o să spună (...neinteligibil...)


Mariana Raţiu: O să ne spună iar că voi l-aţi acoperit, că aţi făcut mânăreli.

Simona Gaci: Bine, efectele juridice nu-s de mari, deci nu (...neintelegibil...)


Mariana Raţiu: Nu, da’ îi vorba de principiu acum, în contextul ăsta cu DNA şi cu tot.

Simona Gaci: Exact, exact.


Mariana Raţiu: Când orice chestie, no îi normal, eu ştiu ce vrei să spui. Problema că în astfel de situaţii orice chestie devine un balon imens chiar dacă îi de săpun, ştii? Deci numa’ asta nu vă mai lipsea acum, sincer. Da’ omu’ ăsta îi chiar inconştient, tu. Nu poate, eu ţi-am spus, cu cât acţionezi tu mai repede, chestia asta, te salvezi pe tine, înţelegi? Trebe înlocuit, deci nu mai ai...

Simona Gaci: Ok şi cu cine să-l înlocuieşti? Că orice vine va fi o altă catastrofă, că ăia buni şi pe care te poţi baza, ă îi foloseşti acolo unde sunt. Că ştii că şi acolo mai sunt trei, patru, cinci loaze care f.. buha. Da? Ca în fiecare..., n-are rost să ne ascundem, ca în fiecare direcţie...

Mariana Raţiu: Categoric, bineînţeles.

Simona Gaci: Îs doi, trei, patru care trag şi restu’ pu...

Mariana Raţiu: Sunt de acord.

Simona Gaci: No.

Mariana Raţiu: Bine, da ăsta nu-i normal, David ăsta, eu nu ştiu de ce te mai bazezi pe omul ăsta, no. Sincer.

Simona Gaci: Mariana, da’ îi groaznic (..neinteligibil..)

Mariana Raţiu: Îi groznic, eu ştiu şi îi ca şi (..neinteligibil...)

Simona Gaci: A treia oară.

Mariana Raţiu: Îi ca (..neinteligibil..) păstrând proporţiile. Deci îi explic frumos ce are de făcut şi îmi face exact pe dos. De cinci ori o făcut pe dos. Deci n-ai ce, sunt oameni care nu pot şi cu cât spe...şi cu cât crezi, uite că numa’ probleme îţi faci (...neinteligibil..).

Simona Gaci: L-am sunat pe, l-am sunat pe Dan, l-am sunat pe David. Parcă l-am şi văzut cum ridică din umeri, se uită la mine cu ochii ăia albaştri inocenţi. Da păi eu ştiam că îi, îi, nu l-am atribuit.

Mariana Raţiu: Exact, eu ştiam că nu, ha, ha, ha.

Simona Gaci: Ioi! Nu ştiu, i-am spus la Simona să se gândească foarte bine, numa’ că Simona o zis apăi eu mai am un om, numa’ că face altceva, pe transport îi doamna Bogdan.

Mariana Raţiu: Da. Da şi doamna Bogdan, ă din punctul meu de vedere, acuma eu ţi-o spun cu toată sinceritatea, ar fi super, pentru că îi ultratipicară. Deci aia verifică de o sută de ori, deci mie foarte bine îmi face ce-mi face, îţi spun clar. No, numa’ că ...nu, nu...

Simona Gaci: Nu te poţi lipsi acuma de ea.

Mariana Raţiu: Eu nu că nu mă pot lipsi de ea, da’ nu vrea ea să se întoarcă. Ea vrea să se mute şi ea la mine. O vorbit cu domnul Oleleu. Chestia îi că dacă merge acolo îşi pierde sporul pe proiect, deci n-o să vrea. Îţi spun clar.

Simona Gaci: Acuma adevărul este că acest, pentru acest post, doi oameni nu se justifică sub nicio formă.

Mariana Raţiu: Îi clar, îi clar.

Simona Gaci: Deci sub nicio formă, sigură că acum, ca să se înlocuiască unul pe celălalt, ar trebui să, să fie doi. No, da” opt ceasuri nu se justifică absolut deloc.

Mariana Raţiu: N-au ce face doi oameni, clar.

Uioreanu, Oleleu şi Lăpuşan, lobby pentru Alis Group

”Datele în cauză relevă faptul că vicepreședintele CJ Cluj, Oleleu Ioan, împreună cu consilierul județean Lăpușan Remus, acționează abuziv pentru susținerea intereselor operatorului de transport persoane Alis Group (din care fac parte societățile Tour Claus SRL, Feldibere Trans SRL, Auto Trust Corporation SRL) aparținând oamenilor de afaceri Jișa Liviu, Șipoș Vasile Sorin și Lăpuște George Ioan în vederea avantajării grupului de firme în cadrul Programului de transport intrajudețean 2014-2019, urmărind favorizarea acestor societăți prin trafic de influență, sens în care există date că le-au fost remise sume semnificative de bani. ”, se arată într-un document DNA Cluj, citat de clujust.ro.

Sursa foto Octavian David, ziuadecj.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter