Actualitate

Carmen, un spectacol seducător și exuberant, din nou pe scena Operei Române din Cluj

Publicul clujean iubitor de operă este aşteptat luni, 23 martie, de la ora 18.30, să ia parte la o nou reprezentație de excepție a uneia dintre cele mai fermecătoare și renumite dintre opere: ”Carmen” de Georges Bizet.

Titlul de mare celebritate se va bucura de prezența pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca a dirijorului Vladimir Lungu, Director Muzical al Operei de Stat Mersin din Turcia, o prezență aclamată a scenelor lirice europene, onorat cu distincția ”Dirijorul Anului 2013” de către Lions Club Opera Awards Turcia.

”Carmen”, o operă în patru acte, ne introduce în Sevilla anilor 1820, conturând povestea tragică a protagonistei, o gitană senzuală şi efervescentă,  prinsă între două iubiri pasionale: cea a soldatului Don José şi a toreadorului Escamillo. Tumultuosul fir narativ ne poartă printre intrigi şi trădări, dragoste şi răzbunare,  care o determină pe Carmen să renunţe la dezertorul Don José în favoarea toreadorului, declanşând răzbunarea supremă a celui dintâi.   


Opera „Carmen” va aduce pe scenă o distribuție îndrăgită de publicul clujean: Liza Kadelnik (Carmen), Cristian Mogoșan (Don José), Fülöp Martin (Escamillo), Irina Săndulescu Bălan (Micaela), Daniela Mureșan-Chișbora, Ștefania Barz, Bogdan Nistor, Florin Pop, Cristian Hodrea, alături de soliștii balerini Gabriela Sima, Dorina Lucaciu, Raluca Gherman, Mircea Baritchi, Valentin Mihăilă. Conducerea muzicală este realizată de dirijorul Vladimir Lungu.  Spectacolul se va bucura, de asemenea, de participarea Corului de copii ”Junior VIP”, dirijat de Anca Mona Mariaș.  

abonare newsletter