Actualitate

Cine este potrivit pentru meseria de poliţist? - GALERIE FOTO

Zeci de tineri au luat cu asalt sediul Şcolii de Poliţie din Cluj pentru a descoperi dacă sunt potriviţi pentru meseria de poliţist. În ajutor le-au sărit viitorii poliţişti care urmează cursurile acestei şcoli, explicându-le ce calităţi ai nevoie pentru a fi un bun om al legii.

Elevii şi oamenii simpli au avut miercuri, 18 martie, oportunitatea să viziteze Şcoala de Poliţie din Cluj, în cadrul zilei porţilor deschise. În acest fel, instituţia încearcă să-i ademenească pe tinerii care vor să devină poliţişti.

Cei prezenţi au fost plimbaţi într-un tur al instituţiei de învăţământ şi li s-au prezentat principalele activităţi pe care le vor face dacă aleg calea uniformei în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj.


La intrarea în instituţie oaspeţii au fost aşteptaţi de studenţi ai şcolii.

Sandra Doju este studentă în anul întâi şi poartă cu mândrie uniforma de poliţist. „În primul rând m-am hotărât acum doi ani să merg la poliţie. Atunci am început să mă pregătesc pentru concurs. În urma vizitei la şcoală mi-am făcut o părere foarte bună şi mi-am dorit să-mi încep studiile aici”, a declarat studenta Sandra Doju.


Ea le recomadă celor care-şi doresc să devină poliţişti să  „se pregătească atât la sport, cât şi la probele teoretice, şi de asemenea cei care au un caracter puternic ar fi foarte potriviţi aici”.

Sandra nu are rude care lucrează în Poliţie, ea fiind o fire artistică. A studiat la liceul de arte, dar a ales să devină poliţistă pentru că îi place „securitatea”. Pentru că este o femeie puternică nu s-a lăsat de artă şi studiază în timpul liber acest domeniu.


Vizitatorilor le-a fost prezentată baza logistică, baza sportivă, o mică expoziţie de armament, muzeul şcolii şi căminul pentru studenţi.

Principala ţintă a celor de la şcoala de poliţie sunt elevii claselor a XI-a şi a XII-a, în special cei care doresc să devină poliţişti. Tinerii au primit la finalul turului informaţii suplimentare despre probele de admitere şi au fost sfătuiţi de angajaţii departamentului de resurse umane cum să procedeze mai bine pentru a fi admişi.


Cum va arăta anul şcolar?

Cei care aleg acest drum trebuie să ştie că vor fi cazaţi în camin, indiferent din ce oraş sunt, fiind încazarmaţi. „Şcolarizarea este gratuită. Ei nu plătesc cazare, mâncare, uniformă, rechizite, dar semnează un contract cu Poliţia Română prin care se angajează ca zece ani din momentul absolvirii să lucreze în sistem. Dacă vor să părăsească sistemul mai repede, pot să o facă, dar trebuie să plătească şcolarizarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj, Alice Popa.

După ce dau examenul de absolvire, în funcţie de nota pe care o primesc, tinerii poliţişti îşi aleg judeţul unde o să lucreze, în funcţie de nevoile Ministerului de Interne.


Şcoala de Poliţie din Cluj  a fost deschisă în anul 2004, iar ziua porţilor deschise se află la a XI-a ediţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter