Actualitate

Şoferii, vânaţi de Poliţia Locală. 45 de maşini parcate ilegal, ridicate într-o săptămână

Poliţia Locală din Cluj-Napoca a început să vâneze şoferii nedisciplinaţi care parchează maşinile pe unde apucă sau “uită” să plătească taxa de parcare.

Săptămâna trecută, 45 de şoferi s-au trezit că le-a fost ridicată maşina, după ce au oprit, staţionat sau au parcat neregulamentar pe partea carosabilă a drumului, în zone precum str. Memorandumului, str. Universităţii, str. Avram Iancu, P-ţa Avram Iancu, P-ţa Mihai Viteazu, P-ţa Cipariu, P-ţa Ştefan cel Mare, str. Iuliu Haţieganu, str. Regele Ferdinand. Cele 45 de amenzi au fost însoţite de 90 puncte penalizare la permis. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru aceşti şoferi a fost de 4.387 lei.

“Oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe trotuar în zone precum str. Moţilor, str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Regele Ferdinand, P-ţa Mihai Viteazu, B-dul Eroilor, str. M.Kogălniceanu şi P-ţa Avram Iancu, a fost de asemenea sancţionată. Pentru aceste abateri au fost aplicate 156  de amenzi”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


În total, pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii locali au aplicat 721 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.900 lei pentru neregulile descoperite în zona centrală. “Cele mai multe sancţiuni, în număr de 262, au fost date pentru neplata taxei în parcările publice cu plată  pe străzile: M. Kogălniceanu, Avram Iancu, Victor Babeş, Clinicilor, B-dul Eroilor, P-ţa Unirii, George Bariţiu, Republicii şi Cardinal Iuliu Hossu.

Alte 230 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate din cauza opririi/staţionării şi parcării autovehiculelor în zonele pietonale, de pe străzile Ion Raţiu, Ioan Bob, I.M. Klein, Fortăreţei, Potaissa, Andrei Şaguna şi P-ţa Muzeului”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.

abonare newsletter