Actualitate

Prinşi rupţi de beţi la volan

Poliţiştii clujeni au depistat în trafic în ultimele 24 de ore 6 conducători auto sub influenţa alcoolului. Unul dintre aceştia lovise 5 maşini parcate, în cartierul Gheorgheni.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au depistat, în trafic, 6 conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Trei dintre aceştia au fost depistaţi pe raza municipiului Cluj-Napoca, iar ceilalţi pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţilor Suatu şi Căpuşu Mare.

În urma testării acestora cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,45 şi 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


Conducătorul auto care avea 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat de poliţişti în timp ce circula cu un autoturism pe raza municipiului Cluj-Napoca.  Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice şi l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru luarea măsurilor legale.

Un alt conducător auto, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a avariat alte 5 autovehicule parcate pe raza cartierului Gheorgheni din Cluj-Napoca.


Celor depistaţi, poliţiştii le-au întocmit dosare penale pentru infracţiunile rutiere comise.

abonare newsletter