Actualitate

Urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobată în Comisia juridică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri, cererile DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat că deputaţii din comisie au avizat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi două abţineri, informează Mediafax.

El a spus că deputaţii membri ai Comisiei juridice au avizat şi cererea de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea cu 16 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 abţineri, iar două voturi au fost anulate, fiind neutilizate.


Ciucă a spus că, în cazul ambelor cereri, la Comisia juridică au fost prezenţi 25 de membri.

El a mai spus că, din punct de vedere procedural, Comisia juridică şi-a îndeplinit obligaţia de a o anunţa pe Elena Udrea şi de a-i da posibilitatea de a se adresa acestui for, avocatul Elenei Udrea precizând, după ce s-a consultat cu clienta sa, că aceasta renunţă la această posibilitate.


Ciucă a arătat că cele două rapoarte vor fi elaborate de către Comisia juridică şi transmise Biroului Permanent, care va convoca plenul în cinci zile, potrivit Regulamentului.

abonare newsletter