Actualitate

Polițiștii confiscă legume, fructe și lemne, dar nu reușesc să-l găsească pe deținutul dispărut de șapte zile

Poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic. Ieri au fost confiscate peste 1.700 de kg. de legume şi fructe. A fost dispusă confiscarea a circa 23 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 5.700 de lei, fiind aplicate sancţiuni în cuantum de 4.000 de lei.

Citește și:  Ce face frica din om? Brusc, poliţiştii clujeni îşi fac treaba

La data de 23 ianuarie, poliţiştii din Turda, împreună cu poliţişti rutieri, au acţionat, în trafic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Astfel, au depistat pe strada Clujului, din Turda, o autoutilitară cu care se efectua transportul a 1.505 kg. de legume şi fructe, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.


Poliţiştii au constatat că produsele agro-alimentare au fost achiziţionate de către o femeie de 45 de ani, din Mureş, fără documente fiscale, în scopul comercializării.

Femeia a fost sancţionată contravenţional, iar 1.505  kg. de legume şi fructe, în valoare de circa 2.500 de lei, au fost confiscate.


În jurul orei 08:40, a fost oprit în trafic, pe strada Calea Dezmirului, un conducător auto care transporta produse agro – alimentare, fără a îndeplini condiţiile legale.

Conducătorul auto, un bărbat de 47 de ani, din Alba, a fost sancţionat contravenţional, iar 200 kg. de legume au fost confiscate.


Citește și: Poliţiştii de serviciu când cei patru deţinuţi au evadat, cercetaţi disciplinar şi penal. Ei şi-au cerut transferul la alte secţii

La data de 23 ianuarie, poliţiştii din Floreşti, au acţionat pentru prevenirea şi depistarea ilegalităţilor în domeniul silvic.

Astfel, au depistat pe raza comunei Gilău, doi bărbaţi de 40 de ani, respectiv 18 ani, din localităţile Cluj-Napoca şi Măguri-Răcătău, care transportau, cu autoutilitare, material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale.


Materialul lemnos, în valoare de circa 700 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în cuantum de 4 .000 de lei.


Citește și: Ipoteză şoc! I-a ajutat „Dorel” pe cei patru deţinuţi să evadeze?

La data de 23 ianuarie, poliţiştii din Huedin, împreună cu lucrători silvici, au acţionat, pe raza lor de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, în locul denumit popular „Pârâul Răchiţilor”, aflat pe teritoriul administrativ al comunei Beliş, au găsit peste 18 m.c. material lemnos, abandonat.

În acest context, în vederea stabilirii provenienţei, materialul lemnos, în valoare de circa 5.000 de lei, a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocoalelor silvice.

Citește și: 4 DEȚINUȚI au EVADAT din arestul IPJ Cluj. Au rupt un grilaj de fier şi au sărit un zid din beton. Toţi poliţiştii din judeţ sunt în teren 

Vă reamintim că  patru deținuți deosenit de periculoși au evadat sâmăbă, 17 ianuarie, din arestul IPJ Cluj. Imediat, a fost instituită o alertă în tot județul pentru căutarea lor. Trei dintre deținuți au fost prinși, însă ultimul deținut, Alexandru Bartuș, nu a fost prins de șapte zile. 

Citește și: Psihologul Daniel David despre deţinutul care nu a fost prins: „Dacă nu are gândirea strategică, va încerca să rămână în stare de libertate PRIN ORICE MIJLOACE”

Alexandru Bartuş a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru jaf care a dus la deces. În 2004 a devalizat mai multe case izolate. El cerea apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă.

Citește și: Cine este Alexandru Bartuş, deţinutul evadat de 7 zile pe care poliţia nu reuşeşte să-l prindă. A îngrozit Franţa

Până în prezent, nu au mai existat cazuri de evadare din arestul IPJ Cluj, toți ceilalți deținuți acuzați că au evadat au reușit să  fugă de sub escortă în timp ce se aflau în alte locuri, fie la medic, fie la instanțele de judecată.

Citește și: Neglijenţă extrem de gravă la Poliţia Cluj: cum au EVADAT 4 deţinuţi PERICULOŞI?

Ultimele Stiri
abonare newsletter