Actualitate

Operaţiune de amploare la Berlin: Percheziţii şi o arestare în "mişcarea islamistă"

Aproximativ zece percheziţii vizând "mişcarea islamistă" au fost efectuate vineri dimineaţa la Berlin, iar o persoană a fost arestată, în cadrul unei operaţiuni de anvergură, anunţă poliţia berlineză într-un comunicat.

Sursă foto: Deutsche Welle (www.dw.de)‎ Sursă foto: Deutsche Welle (www.dw.de)‎

Operaţiunea, efectuată fără incidente de către "250 de funcţionari de poliţie, inclusiv trei comandouri de intervenţie specială", a constat în "percheziţii în 11 locuri ale mişcării islamiste berlineze" şi arestarea a două persoane de naţionalitate turcă, anunţă poliţia, precizând că nu deţine indicii care să-i permită să afime că persoanele vizate pregăteau "atentate în Germania".

Prima persoană, desemnată sub numele de Ismet D., în vârstă de 41 de ani, este suspectată că ar conduce "o grupare de islamişti extremişti din care fac parte cetăţeni turci sau ruşi de origine cecenă sau daghestaneză". Autorităţile apreciază că această grupare intenţiona să comită o "acţiune violentă gravă în Siria", fără să ofere alte precizări, şi că Ismet D. pregătea şi apoi susţinea material şi financiar candidaţi la jihad.


Alt cetăţean turc, Emin F., în vârstă de 43 de ani, care se ocupa de finanţele grupării, a fost de asemenea arestată.

În total, gruparea era alcătuită din cinci persoane şi era localizată în centrul capitalei germane. Ceilalţi trei membri nu au fost arestaţi, acuzaţiile la adresa lor fiind insuficiente în acest sens, potrivit parchetului Berlinului.


"Nu există indicii care să arate că gruparea pregătea atentate în Germania", precizează poliţia.

abonare newsletter