Actualitate

Proiect inedit: autocolante cu poezii și citate în autobuzele din Cluj-Napoca

Day 15 este un program care se derulează în cadrul Capitalei Europene a Tineretului. În fiecare lună, în data de 15 vor avea loc evenimente sociale, culturale sau din alte domenii.

Federația Share care se ocupă de Cluj Capitala Europeană a Tineretului va derula un program inedit, Day 15. “În fiecare lună în data de 15 va fi un eveniment important social, cultural și care va marca proiectul Capitalei Europene a Tineretului. Mâine vom marca 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Pentru această zi specială, Primăria și Federația Share au pregătit un proiect inedit: de a amplasa în autobuzele din Cluj-Napoca fragmente din operele unor autori clasici în limba română și în alte limbi pentru a promova cultura”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a adăugat că trebuie să încurajăm actul de cultură, accesul la carte al tinerilor ca să nu se oprească doar la tehnologia avansată de astăzi și să aplece și asupra cărților. “Sunt pe principiul că dacă nu ai carte nu ai parte. Pare demodat dar trebuie să le spunem tinerilor că dacă nu ai carte nu ai parte”, a precizat Boc.


De mâine, vom găsi în 50 de autobuze din oraș de pe toate liniile autocolante cu anumite citate și versuri. Acestea vor fi schimbate periodic, timp de o lună. Vom citi în autobuze versuri și citate din Mihai Eminescu, Ion Mureșan, Lucian Blaga, Liviu Rebreanu și alți autori celebri români.

Timp de 30 de zile vor sta aceste citate în autobuze, urmând ca proiectul să fie realizat și anul viitor dacă este bine primit de public.


Răzvan Luca, responsabilul acestui proiect a mai spus că mâine vor fi împărțite 3.000 de semne de carte în mijloacele de transport în comun pentru a marca Ziua Culturii Naționale.

abonare newsletter