Actualitate

Șeful SIF Banat-Crișana, Dragoș Bîlteanu, arestat preventiv

Dragoș Bîlteanu, șeful SIF Banat-Crișana, și omul de afaceri Najib El Lakis, membru în CA de la SIF Banat-Crișana, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt acuzați de delapidare, a decis Curtea de Apel București.

În același dosar, judecătorii au respins cererea DIICOT de arestare a altor trei persoane, Stere Gardan, acționar casă de brokeraj, avocatul Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, și Adrian Victor Prodan, membru în CA de la SIF Muntenia, urmând ca aceștia să fie cercetați de procurori sub control judiciar, scrie Agerpres.

Decizia instanței nu este definitivă.


Procurorii DIICOT au efectuat luni 31 de percheziții domiciliare în județele Ilfov și Arad și în București, acțiunea vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate care a avut ca scop obținerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crișana SA și SIF Muntenia SA București prin delapidarea acestora.

Gruparea este specializată în comiterea infracțiunilor de manipulare a pieței de capital, delapidare și spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 62,5 milioane lei.

abonare newsletter