Actualitate

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în cartierul Mărăşti

Un accident rutier a avut loc la intersecţia străzilor Bucureşti cu Fabricii, din Cluj-Napoca, miercuri, 22 octombrie, în jurul orei 20:00, soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.

Un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bucureşti, la intersecţie cu strada Fabricii, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei femei.

Aceasta, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător.


„În urma impactului, femeia, de 57 de ani, din Cluj-Napoca, a suferit leziuni uşoare. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Poliţia le recomandă participanţilor la trafic să conducă preventiv pe timp de ploaie pentru că atunci se reduce vizibilitatea către exteriorul autovehiculului, se apreciaza mai greu distanţele şi vitezele cu care se deplasează ceilalţi participanţi la trafic şi se observă mai greu luminile celorlanti participanti la trafic pentru că lumina penetreaza mai greu prin picaturile de ploaie.


Când începe ploaia se formeaza mâzgă, prin înmuierea prafului şi pământului aflat pe carosabil, ceea ce poate duce la derapaje, patinare, marirea spatiului de franare, iar când carosabilul este umed aderenţa scade şi spatiul de frânare creşte cu 30 %.

Poliţia vă mai recomandă:


-pregătiţi autovehiculul: verificaţi sistemul de rulare, presiunea în pneuri, sistemul de lumini, semnalizare, ştergatoarele de parbriz, climatizare, dezaburire, instalatia de spalare a parbrizului, curatati geamurile farurilor, semnalizarilor si numerele de inmatriculare;

-în timpul conducerii folositi luminile de intalnire, sistemul de climatizare, dezaburire, spalare a parbrizului;


-reduceţi şi adaptaţi viteza de deplasare în functie de grosimea stratului de apă de pe carosabil, pentru a evita acvaplanarea;

-anticipaţi situaţiile periculoase şi frânaţi din timp, utilizând cu precădere frâna de motor;


-evitaţi bruscarea comenzilor;

-păstraţi distanţe mai mari la depăşirea bicicliştilor, care pot face manevre mai bruşte pentru a ocoli bălţile de pe carosabil.

abonare newsletter