Actualitate

Au început pregătirile pentru alegerile prezidenţiale. Va fi înființată o secţie de votare în plus în comuna Panticeu

Pregătirile pentru votul de la alegerile prezidenţiale au început deja. Autorităţile centrale au distribuit de luni, 20 octombrie, materialele necesare în zece judeţe din România.

În judeţul Cluj există un total de 654 de secţii de votare, din care 287 la nivel urban şi 367 la nivel rural.

Paza este organizată în Cluj de efective ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor de Interne(M.A.I.) într-un total de 1.071 de persoane: 563 efective de poliţişti şi alte structuri M.A.I. şi 258 efective de jandarmi.


În Cluj-Napoca există un număr de 602.620 de alegători şi 662.956 buletine de vot. Există 5 ştampile pe fiecare secţie de votare, într-un total de 3.270 de bucăţi.

„Ni s-a transmis să respectăm calendarul stabilit prin hotărârea de guvern şi să preîntâmpinăm pe cât posibil orice situaţie mai puţin dorită. În Cluj o să avem o secţie de votare în plus faţă de alegerile europarlamentare. Secţia de votare în  plus vine la nivelul comunei Panticeu”, a declarat subprefectul judeţului Cluj, Codrean Dan Cristian.


Pentru alegerile prezidenţiale se vor realiza peste 20 de milioane de buletine de vot  şi un număr de aproximativ 240.000 de ştampile de vot. Procesul de predare şi preluare ale tuturor materialelor se face organizat de fiecare prefectură. În cursul zilei de luni, 20 octombrie, au fost preluate buletinele de vot de către primele zece judeţe: Arad, Gorj, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj şi Suceva. Distribuţia materialelor va continua în aceste zile.

În cele două săptămâni de campanie electorală care au trecut până acum au fost aplicate 44 de sancţiuni. Amenzile aplicate sunt în proporţie de 60% pentru distrugerea afişelor, în valoare de 22.000 lei.


Pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale vor fi mobilizaţi 30.000 de oameni, din care 10.000 sunt jandarmi.

abonare newsletter