Actualitate

Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc, audiați la DNA

Viorel Hrebenciuc a ajuns, miercuri, la sediul DNA Brașov pentru a fi audiat în dosarul retrocedărilor ilegale. În acelaşi dosar este audiat şi Ilie Sârbu.

sursa foto: b1.ro sursa foto: b1.ro

Viorel Hrebenciuc a ajuns la sediul DNA în jurul orei 12:15, fiind adus cu o mașină a Jandarmeriei și însoțit de anchetatori. El a spus că nu știe în ce calitate a fost chemat la DNA Brașov, unde au loc audieri în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, informează B1.ro.


Ilie Sârbu este urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Brașov, în care sunt vizați magistrați și doi avocați. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineață, alături de un avocat, la DNA Brașov, unde au loc audieri într-un dosar în care sunt vizați magistrați și doi avocați, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Ilie Sârbu a ajuns la DNA Brașov, însoțit de un avocat, în jurul orei 10.45, ieșind după mai puțin de o oră. Înainte de a se urca în mașină, Ilie Sârbu le-a spus jurnaliștilor că nu are de făcut nicio declarație, iar când a fost întrebat dacă a fost audiat, acesta a răspuns negativ, după care a închis ușa mașinii.

Procurorii din DNA Brașov efectuează cercetări într-un dosar de corupție ce vizează retrocedări ilegale pentru aproximativ 90.000 hectare de teren forestier și 100 hectare teren agricol. Procurorii anticorupție efectuează 25 de percheziții în județele Brașov, Bacău, Covasna și București, informează DNA. Acestea au loc la cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri.

În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam. Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.


La finalul percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la audieri, la sediul DNA Braşov.

Prințul Paul și Prințesa Lia sunt citați şi ei de Direcția Națională Anticorupție pentru a da lămuriri în dosarul retrocedărilor, susțin surse apropiate anchetei
 

abonare newsletter