Actualitate

Volkswagen XL Sport GALERIE FOTO

Volkswagen este una dintre cele mai renumite mărci de maşini din lume. Cei de la Volkswagen au ajuns la o cifră de producţie absolut impresionantă, mai exact 200 milioane de autoturisme. Această cifră este una magică, de aceea trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine şi cum numai cei de la Volkswagen ştiu.

Volkswagen XL Sport – o maşină genială

Trebuie să precizăm faptul că acest model de maşină este unul aniversar şi este asemănător modelului Volkswagen XL 1.  Maşina este sport şi este dotată cu un motor Ducati. Acest automobil se face remarcat datorită faptului că are un consum de doar 1L/100 km. Volkswagen XL Sport vrea să ne convingă că se poate ca o maşină cu foarte mulţi cai putere să aibă un consum extrem de redus. Maşina va fi expusă în cadrul Salonului Auto de la Paris.


Caracteristici Volkswagen XL Sport

Trebuie subliniat faptul că această maşină este construită pe platforma lui XL 1. Motorul maşinii este în 2 cilindri şi este cel mai puternic motor din lume din această categorie. Despre motor putem spune că este luat de pe Ducati Superleggera, are 1.199 cmc şi dezvoltă până la 200 cp.


În ceea ce priveşte viteza de deplasare a maşinii, aceasta poate ajunge până la 270 km/h.  Trebuie să precizăm faptul că maşina ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde. Aceasta este o performanţă incredibilă pentru o maşină sport. Transmisia este asigurată de o cutie în 6 trepte de viteză cu dublu – ambreiaj.

Jantele maşinii sunt confecţionate din aliaj de magneziu şi au diametrul de 18 inchi. Totodată, pentru o asemenea maşină trebuiau şi nişte plăcuţe de frână adecvate. În acest sens, cei de la Volkswagen au dotat maşina cu plăcuţe de frână ceramice. Masa totală a maşinii este de 890 kilograme, ceea ce face ca maşina să fie cu adevărat sportivă.


Din păcate, Volkswagen XL Sport nu este o maşina de serie, însă pe viitor poate deveni. Până când această minunăţie va deveni maşină de serie, nu ne rămâne decât să încercăm celelalte modele Volkswagen. În parcul auto al firmelor de rent a car putem găsi cele mai noi modele marca Volkswagen. 

Etichete: parc auto
abonare newsletter