Actualitate

Incendiu în parcul industrial Tetarom, într-un exercițiu realizat de autorități - GALERIE FOTO

Pompierii clujeni au intervenit joi dimineaţa într-o hală de producţie din parcul industrial Tetarom de pe strada Tăietura Turcului pentru a stinge un incendiu. Nu mai puţin de şapte autospeciale de stingere a incendiilor şi mai multe ambulanţe SMURD au intervenit la faţa locului. Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, există şi mai multe victime. Din fericire, acesta a fost doar un exerciţiu "pus în scenă" de autorităţi.

Din primele informaţii, cauza incendiului a fost un scurtcircuit. Situaţia elaborată s-a prezentat mai dificilă, deoarece a presupus un număr ridicat de victime, rezultate în urma intoxicatiei cu fum şi a unor manevre greşite de a stingere a incendiului de către personalul de pe locul de muncă, cu atribuţii în acest sens.

Din fericire, scenariul descris mai sus face parte dintr-un exerciţiu de simulare a unei intervenţii de stingere a incendiilor și salvarea victimelor la parcul industrial Tetarom, situat pe strada Tăietura Turcului din municipiul Cluj-Npoca.


“Acest exerciţiu a fost desfăşurat de echipaje de intervenţie specializate ale ISU Cluj în colaborare cu personalul ce îndeplineşte atribuţii în domeniu stingerii incendiilor de pe locul de muncă. Presupusul incendiu a avut loc la una dintre halele de producţie din acest parc şi a implicat un număr de şapte autospeciale de stingere a incendiilor, ambulanţe SMURD şi asistenţă victime multiple, din cadrul a două subunităţi de intervenţie din municipiul Cluj-Napoca, respectiv Detaşamentul de Pompieri Cluj-Napoca şi Secţia de Pompieri Colina”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.

Exerciţiul s-a desfăşurat între orele 10.30- 12.00.

abonare newsletter