Actualitate

Federația care se ocupă de Capitala Europeană a Tineretului dă cu stângul în dreptul

Membrii Federației Share care se ocupă de proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 au prezentat vag câteva activități pe care federația derulat până acum, deși consilierii locali au cerut informații concrete, detaliate.

Federația Share mai primește, din bugetul local pe anul acesta, 200.000 lei. Banii ar urma să fie cheltuiți pentru diverse evenimente de Revelion, în proiectul de hotărâre care prevede alocarea acestor bani fiind precizat că fondurile sunt pentru “trecerea 2014-2015”. Pe lângă Federația Share, au mai primit fonduri și alte ONG-uri și asociații pentru derularea de diverse activități nonprofit de interes general, suma totală alocată pentru toate asociațiile fiind de 350.000 lei. Federația Share a mai primit aproximativ 100.000 euro din bugetul local.

Înainte de aprobarea proiectului, consilierii locali au cerut, membrilor asociației, socoteală pentru activitățile și proiectele derulate până acum pentru a ști exact cum au fost cheltuiți banii alocați din fondurile publice. “Nu pot fi de acord cu lipsa de transparență. Noi trebuie să știm exact ce se întâmplă pentru că la începutul anului ni s-a promis că vom avea un proiect până la mijlocul anului. Nu le-am reproșat altceva decât partea de lipsă de comunicare pentru că noi o să părem că tot virăm bani fără să știm pentru ce”, a afirmat consilierul local PNL, Ioan Bîldea.


Primarul Emil Boc a subliniat că susține justificarea fiecărui ban primit de Federația Share. “Sunt de acord să primim justificare pentru fiecare ban cheltuit. Nu cred că este încă târziu, mai avem trei luni să ne pregătim intrarea”, a spus Boc.

Doi reprezentanți ai Federației Share, prezenți la ședința de Consiliu Local, au încercat să prezinte ce au făcut până acum, dar fără să ofere detalii concrete. Aceștia au declarat că începând cu luna septembrie vor prezenta tot ce s-a făcut până acum și ce urmează să facă mai departe. Bogdan Buta, președinte executive al Federației Share a enumerate deplasări internaționale, interne pentru stabilirea unor legături cu alte capitale europene alte tineretului, participări la târguri internaționale, evenimente de promovare. Primarul Emil Boc a încercat să îi ajute pe cei doi reprezentanți ai federației și a enumerate o serie de evenimente și acțiuni la care au participat aceștia.


În cadrul discuțiilor a fost punctată și lipsa de finanțare din partea Guvernului pentru proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

abonare newsletter