monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Cum au șantajat trei muncitori mai multe familii din Cluj

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru infracţiuni de şantaj şi înşelăciune. Cei trei reparau jgheaburile şi ţiglele de pe acoperisurile imobilelor, iar la final cereau sume uriaşe.

Acţiunea de reţinere a infractorilor a avut loc ieri, 25 august, când polţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de poliţişti  din cadrul Serviciului Criminalistic şi Luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale i-au reţinut în flagrant pe cei trei. Asupra lor au fost găsiţi 3.700 de euro şi peste 2.500 de lei, dintre care 2.000 de lei marcaţi, bani care ar proveni din comiterea de infracţiuni.

„La finalizarea lucrării, prin ameninţări repetate cu acte de violenţă, bărbaţii în cauză exercitau presiuni asupra persoanelor vătămate şi familiilor acestora, pentru a le remite alte sume de bani. Până în prezent, în sarcina membrilor grupării s-au reţinut două acte distincte de şantaj şi înşelăciune, fapte  comise în luna august, pe  raza municipiului  Cluj-Napoca, asupra a două  persoane  vătămate”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj.