Actualitate

Primăria își face firmă pentru Sala Polivalentă

Consilierii locali vor vota, joi, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre pentru înființarea unei societăți comerciale care să administreze Sala Polivalentă.

Societatea comercială va fi a treia pe care o înființează Primăria Cluj-Napoca, după Compania de Transport Public (fosta Regie Autonomă de Transport Public) și Cluj Innovation Park.

Potrivit proiectului de hotărâre, obiectivul principal al societății comerciale este administrarea Sălii Polivalente de către Primăria Cluj-Napoca, prin Consiliul Local în asociere cu Regia Autonomă a Domeniului Public. “Administrarea obiectivului Sala Polivalentă implică realizarea de către societatea de administrare a următoarelor activități: organizarea, conducerea și gestionarea activităților Sălii Polivalente, conform reglementărilor în vigoare; întreținerea și exploatarea Sălii Polivalente potrivit scopului pentru care a fost edificată; organizarea de competiții sportive și punerea la dispoziție a sălii pentru cluburile și asociațiile sportive sau persoanelor juridice, concomitent cu asigurarea serviciilor complementare de deservire și comerț producătoare de venituri, organizarea de venituri, organizarea de spectacole, închirierea pentru organizarea de evenimente, competiții sportive”, este precizat în proiectul de hotărâre.


Există deja cereri pentru Sala Polivalentă

Lucrările la Sala Polivalentă vor fi încheiate în luna septembrie și există deja cereri pentru organizarea unor evenimente. “Având în vedere că în cursul lunii septembrie se finalizează lucrările la Sala Polivalentă, aceasta urmând a fi dată în folosință și deja există solicitări de organizare a unor competiții sportive și manisfestări culturale începând cu luna octombrie, raportat la durata necesară pentru realizarea procedurii de înființare a unei societăți și înmatriculare a acesteia la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Comercial Cluj, considerăm că se impune inițierea demersurilor în acest sens într-un termen cât mai scurt posibil”, mai este notat în proiect.

88 milioane lei, valoarea lucrărilor

Sala Polivalentă va fi inaugurată în 15 septembrie, iar între 15 septembrie – 15 octombrie va fi efectuată recepția, urmând ca la sfârșitul lunii octombrie să fie deschisă oficial.


Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 88 milioane lei, cu TVA, capacitatea sălii este de 7.300 de locuri, dar la concerte vor putea asista 10.000 oameni datorită tribunei retractabile dinspre strada Uzinei. Potrivit conducerii Primăriei, Sala Polivalentă este cea mai mare din țară.

abonare newsletter