Actualitate

Sindicaliştii dau de pământ cu Oleleu: Ridică la rang de virtute tupeul şi batjocura

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din România l-au criticat dur pe vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu într-o scrisoare deschisă adresată ministrului delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea. Aceştia sunt de părere că vicele CJ Cluj nu are nici cea mai mică intenţie de a rezolva problemele de la aeroport şi i-au cerut ministrului să-l tempereze pe Oleleu.

Nemulţumirea sindicaliştilor vine după ce Ioan Oleleu a stabilit vineri o întâlnire la sediul CJ Cluj împreună cu sindicaliştii şi conducerea aeroportului, întâlnire care nu a putut fi onorată de către aceştia din urmă din cauză că se aflau la sediul Prefecturii Cluj unde au participat la o discuţie cu Aurelia Cristea, discuţie la care a fost prezent şi vicele CJ Cluj Ioan Oleleu. Tot Oleleu a fost cel care printr-un comunicat s-a arătat dezamăgit şi nemulţumit de fapul că reprezentanții sindicatului nu au participat la întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Cluj unde trebuia să se lucreze pentru găsirea unor soluţii de plată a facturilor scadente pentru lucrările la noua pistă a aeroportului.

"Având în vedere adresa Consiliului Județean nr.13252/18.07.2014 prin care am solicitat o întâlnire de lucru în vederea analizării și fundamentării unei decizii privind scadența la plată a sumei de 9.353.168,68, vă solicităm să ne comunicați motivul pentru care, nu ați dat curs acesteia la ora stabilită", a precizat vineri Oleleu, adresă care a stârnit furia sindicaliştilor de la aeroport.


Președintele Federației Sindicatelor Aeroportuare din România, Gabriel Ene, a reacţionat dur în urma acestui joc al lui Ioan Oleleu.

"Vă rugăm să îi solicitați imperativ colegului dumneavoastră de partid (n.r. Ioan Oleleu) să înceteze în a ridica la rang de virtute batjocura și tupeul pe care îl folosește constant în relații cu aeroportul", a declart Ene în scrisoarea deschisă către Aurelia Cristea.


În schimbul acestei rugămiți există și o promisiune din partea lui Gabriel Ene. "Vă promitem că atunci când vom organiza cursuri sindicale privind dialogul rolul dialogului social (real și nu mimat) sau etica profesională, îl vom invita și pe domnia sa, întrucat mai are de lucrat în aceste domenii", a mai menționat acesta.

Gabriel Ene este de părere că cele două întâlniri programate, una la sediul Prefecturii la 9:30 și cealaltă, la sediul Consiliului Județean Cluj la 10:30 erau prea apropiate ca oră.


"Ca participat al ședinței Comisiei de Dialog Social din aceeași zi, ora 9:30, Oleleu a văzut printre cei prezenți, atât reprezentați ai aeroportului, cât și ai sindicatului. Reprezentați ai aeroportului și ai sindicatului au ajuns în jurul orei 13:00 la CJ Cluj, chiar și în condițiile participării la întâlnirea organizată la prefectură, moment în care li s-a comunicat că programul salariaților s-a terminat, cu toate că, cei cu care trebuiau să se întâlnească erau, încă în instituție ", a mai menționat acesta în scrisoare.

Totodată, Ene i-a cerut lui Oleleu încă o dată demisia.


"În loc să stabilească o altă oră sau o altă dată pentru această întâlnire domnul vicepreședinte Oleleu Ioan, duce tupeul până la paroxism și solicită conducerii aeroportului, printr-o altă adresă, să dea explicații asupra faptului că nu au fost prezenți la ora precizată. Vă rugăm doamnă ministru să îi solicitaţi domnului vicepreşedinte să ne trateze cu respect, să gestioneze cu profesionalism şi seriozitate această situaţie, sau în cazul în care nu este dispus sau nu poate să facă acest lucru, să lase locul altei persoane care deţine competenţa necesară soluţionării urgente a problemelor noastre", mai spune Ene.

Articol scris de Ana Racheleanu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter