Actualitate

Elevii turdeni au obținut locul III la la faza Județeană a Proiectelor de Mediu 2014

Doi elevi din clasa a XI- a B de la Colegiul Tehnic Turda, Ilea George și Crișan Mihai preocupați de protejarea mediului și coordonați de prof. Florea Andreea au participat la Faza Județeană a Proiectelor de Mediu 2014 cu un prototip de cuptor solar extrem de eficient și ecologic obținut prin reciclarea deșeurilor solide.

Proeictul turdenilor a fost extrem de apreciat, drept dovadă și premiul obținut: locul III.

Cuptorul solar realizat de cei doi elevi reprezintă o alternativă ieftină, nepoluantă și sănătoasă de a găti atât acasă cât și în drumeții, capabil să convertească energia solară direct în energie termică cu un randament crescut.


Prototipul obținut de cei doi elevi a fost utilizat pentru gătirea mai multor categorii de alimente dovedind imunitate față de sistemele tradiționale de utilități.

„Elevii au pus accentul și pe efectul toxic și potențial cancerigen asupra sănătății pe care îl are gătitul în mod tradițional la grill. Un asemenea sistem solar poate fi utilizat în scopul purificării și încălzirii apei și oferă posibilitatea racordării și la un rezervor de stocare a căldurii putându-se elimina complet utilizarea altor combustibili ceea ce ar conduce la avantaje econimoce semnificative” menționează prof. coordonator Andreea Florea.

abonare newsletter