Actualitate

Un PLANOR a ATERIZAT între localitățile clujene Băgara și Turea. Nici o persoană nu a fost rănită

Autoritățile județene din Cluj au fost anunțate de un localnic din zona localității Aghireșu de aterizarea unui planor, în care se aflau două persoane, pe un teren accidentat situat între localitățile Bagara și Turea, din județul Cluj. Pasagerii aparatului de zbor nu au fost răniți.

Poză ilustrativă Poză ilustrativă

Potrivit ISU Cluj, aparatul de zbor ar fi fost observat de către un localnic aflat în zona localității Aghireșu care a anunțat imediat pompierii. Ajuns la fața locului, echipajul ISU a constatat că este vorba despre o aterizare controlată, nici unul dintre pasageri nefiind rănit.

„Am fost solicitați de o persoană aflată în apropiere care ne-a spus că a văzut un aparat de zbor care a aterizat pe un teren accidentat. După câteva minute aceeași persoană a revenit cu un telefon și ne-a spus că aterizarea a fost intenționată și nici o persoană nu este rănită. Fiind vorba despre un teren accidentat noi am trimis totuși un echipaj, pe care îl avem în localitatea Aghireșu, la fața locului pentru a se asigua că totul este în regulă. Pe când a ajuns echipajul nostru cele două persoane aflate în planor erau deja active, în curs să aducă o echipă pentru a transporta planorul înapoi în locul de unde au pornit zborul”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.


La rândul său, IPJ Cluj a confirmat redactorilor noștii aterizarea planorului afirmând că au fost solicitați prin 112 și că la fața locului a fost trmis un echipaj de poliție care nu a constatat nici o acțiune de natură penală sau contravențională și nu au identificat nici un rănit.

abonare newsletter