Actualitate

Toate încasările de la Teatrul Maghiar din Cluj merg către sinistraţii din Balcani

Teatrul Maghiar de Stat Cluj oferă sinistraților din Balcani încasările obținute la premiera absolută a spectacolului Serena in X-tremis de Stephanie Robinson & Theodore Shank, regia István Albu, care va avea loc duminică, 29 iunie, ora 19.00, în Sala Mare.

Cei care doresc să sprijine acest act de caritate, pot cumpăra bilete de la casa de bilete a teatrului între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30. De asemenea, începând cu 15 iunie, în cutiile pentru donații amplasate în foaierul Teatrului și la casa de bilete, se vor strânge contribuțiile celor care doresc să vină în ajutorul sinistraților.

Din cauza ploilor abundente din mai, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Croaţia se confruntă cu cea mai gravă inundaţie din Balcani din ultimii o sută de ani.


“Recent, Teatrul Dramatic Iugoslav din Belgrad a trimis o scrisoare celorlalte teatre membre ale Uniunii Teatrelor din Europa, în care este descrisă situaţia şi se solicită ajutorul celorlalți, în orice formă posibilă. Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, alături de mai multe teatre membre UTE, a reacţionat imediat și organizează alături de acestea, în semn de solidaritate, un eveniment pentru strângerea de fonduri intitulat Solidaritate pentru Balcani. Prin urmare, săptămânile următoare vor fi organizate o serie de evenimente teatrale ale căror încasări vor fi oferite ONG-urilor active în Balcani, la nivel naţional sau regional”, arată reprezentanţii Tetarului Maghiar de Stat Cluj.

Serena in X-tremis este povestea de succes a unei fete tinere, talentate, dar foarte sărace. Pop, misionarul de televiziune, este cel care o ajută să devină faimoasă, dar pentru asta semnează un contract faustian. Care crezi că este semnificația acestui contract în oglinda societății de azi?


“Cred că este foarte greu să te realizezi pe plan individual în societatea de azi. Se pierd foarte multe talente și idei. Aceste tipuri de contracte ne definesc viața pe mai multe niveluri, începând de la contractele financiare până la valori artistice, până la predarea credinței. Pentru mine Serena vorbește mai degrabă despre ce-l poate conduce pe om până la momentul în care își predă credința, în ce condiții își neagă propria credință, cu el însuși și ce rezultă din acest lucru”, declară regizorul István Albu.

abonare newsletter