Actualitate

Clujean cu suflet mare: lasă plicuri cu bani prin oraş

"Găseşte banii ascunşi în zona #Cluj, fă share la poză (cu tag #banicusuflet) şi dă mai departe jumătate din suma găsita în plic", aşa sună anunţul făcut pe facebook de persoana anonimă care lasă plicuri cu bani prin oraş.

Un clujean, a cărui identitate nu se cunoaşte, a vrut să dăruiască anumite sume de bani, iar pentru a face acest lucru a găsit o modalitate inedită: plasează plicuri cu sume de bani în diferite zone ale oraşului, iar cei care găsesc micile comori trebuie să împartă suma de bani cu o altă persoană.

În plic se găsesc bancnote de 50 sau 100 de lei, iar clujeanul lasă și o foaie cu instrucțiuni. Astfel, cel care găsește banii trebuie să dea unui nevoiaș cel puțin jumătate din sumă.


"E frumos să văd atâţia români care încă aveţi suflet pentru cel de lângă noi. Nu cred că bogătanii sau guvernele vor salva această ţară, ci noi, fiecare, uniţi împotriva sărăciei şi a nedreptăţii", a scris iniţiatorul campaniei "Bani cu suflet” pe reţeaua de socializare.

"Anonimul spune că sumele puse în plicuri provin din banii lui şi că a preluat ideea din SUA, unde un milionar anonim a început să doneze bani în plicuri lăsate în diverse locuri", conform realitatea.net.


"Felicitări pentru ceea ce faceţi! E o treabă minunată! Ne face sa realizăm că mai sunt pe lumea asta ( şi chiar în tărişoara noastră) oameni superbi şi buni la suflet care nu se gândesc doar la ei insişi! Vă admir sincer!", e doar unul dintre zeci de mesaje scrise de o persoană pe facebook.

Pagina de facebook "Bani cu suflet" a fost deschisă de curând, în 30 mai, şi în doar câteva zile a reuşit să adune peste 5.400 de like-uri.



 

abonare newsletter