Actualitate

UPDATE - Patronul Polisano, Ilie Vonica, a MURIT

Medicul Ilie Vonica, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

UPDATE - Omul de afaceri Ilie Vonica a murit

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că omul de afaceri Ilie Vonica a murit la una din clinicile sale din Sibiu, după ce a fost adus în stare gravă de un echipaj SMURD, iar medicii au încercat să îl resusciteze timp de mai bine de o jumătate de oră, relatează Mediafax.

Conform unor surse medicale, el a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD trimis la faţa locului în urma unui apel la 112.


----------------------------

Surse apropiate au declarat agenției naționale de presă că magnatul sibian s-a aruncat de la etajul vilei sale. Informația a fost confirmată, parțial, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.


"Am avut un caz de tentativă de sinucidere. Nu putem spune despre cine e vorba. A fost solicitat SMURD-ul pe la ora 12.20 aproximativ, a menţionat locotenentul Bianca Sabău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, citată de Agerpres. Ambulanța SMURD l-a transportat pe Vonica la Spitalul European Polisano, unde proprietarul grupului Polisano a intrat imediat în operaţie.

Gestul omului de afaceri sibian vine la scurt timp după ce soţia acestuia a fost arestată, fiind implicată în scandalul reţetelor false. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe data de 21 mai, arestarea preventivă pentru 30 de zile a nouă persoane, printre care se află şi trei medici de la Spitalul Fundeni, acuzate în dosarul reţetelor false cu medicamente oncologice. De asemenea, au primit mandate de arestare două diriginte de farmacii şi alte patru persoane care ar fi intermediat achiziţiile de medicamente de la firme fantomă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.


Pe 20 mai, procurorii au efectuat 26 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu şi Dolj la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, printre care şi la Spitalul Fundeni. În cauză, procurorii au început urmărirea penală faţă de zece persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la circa 1,7 milioane de lei.

Astfel, reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi cu un comportament de tip fantomă. În baza a circa 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanţii societăţii în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei. Sumele de bani obţinute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar şi însuşirea lor.

abonare newsletter