Actualitate

Un "Sărut" de Brâncuşi, vândut cu peste 8,5 milioane de dolari

O versiune a sculpturii "Sărutul" (Le Baiser), de Constantin Brâncuşi, a fost vândută pentru 8.565.000 de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's marţi, la New York.

O versiune a sculpturii "Sărutul" (Le Baiser), de Constantin Brâncuşi O versiune a sculpturii "Sărutul" (Le Baiser), de Constantin Brâncuşi

Lucrarea, având dimensiuni de aproximativ 36 x 24 centimetri, realizată în ghips, este una dintre cele şase variante ale sculpturii, înfăţişând doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi şi uniţi prin sărut, realizate de artistul român de-a lungul carierei sale, potrivit Mediafax.

Preţul de pornire al sculpturii era de 5 milioane de dolari, organizatorii estimând să obţină pe această sculptură între 5 şi 8 milioane de dolari.


"Tema sărutului este atât de importantă pentru Brâncuşi, a lucrat la ea aproape patru decenii. A ţinut atât de mult la această temă încât a devenit emblematică pentru personalitatea sa, având simbolul inscripţionat pe cărţile sale de vizită şi pe scrisorile sale", a declarat Sharon Kim, director internaţional al casei Christie's, înainte de licitaţia de marţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter