Actualitate

Scandal imobiliar la uşa Primăriei Floreşti - FOTO

O casă care se construieşte peste drum de Primăria Floreşti este motivul pentru care două familii se ceartă de mai bine de două luni.

O construcţie cu două etaje care urmează să fie construită pe strada Avram Iancu din Floreşti a devenit motiv de scandal între două familii. Pe de-o parte, proprietarii terenului, iar pe de altă parte vecinii viitorului imobil. Ultimii acuză că din cauza lucrărilor de construcţie casa lor stă să se dărâme. Mai mult, aceştia au dat în judecată Consiliul Local al Primăriei Floreşti care a emis autorizaţia de construcţie cerând anularea acesteia. În replică, proprietarii viitoarei case spun că toate actele de construcţie sunt în regulă şi că nu există niciun risc de prăbuşire.

O singură clădire, două apartamente        

Virginia Costişor (64 de ani) şi Eugen Costişor (67 de ani) locuiesc pe strada Simion Bărnuţiu nr. 2 din Floreşti. Pe strada Avram Iancu soţii Moga Rogoz Adrian şi Moga Rogoz Camelia au cerut şi obţinut de la Consiliul Local al Primăriei Floreşti o autorizaţie de construcţie pentru o casă formată din parter şi două etaje care are un zid comun cu imobilul familiei Costişor. De aici a început necazul. 


“Aici a fost un singur corp de clădire, o casă comună cu două apartamente, cum reiese din actele oficiale a acestui imobil. Dânsul (n. red. Moga Rogoz Adrian) a cumpărat apartamentul numărul 1 de la foştii proprietari şi Consiliul Local Floreşti i-a dat autorizaţie de construcţie şi autorizaţie de desfiinţare a acestui imobil cu toate că eu nu mi-am dat acordul. M-a chemat domnul Moga la Primărie, am spus în faţa consilierilor că eu nu sunt de acord ca dânsul să dărâme şi să facă un bloc aici. Deci nu a avut acordul vecinilor ca să demoleze şi să construiască ce vrea”, a declarat Virginia Costişor.

Se tem că imobilul se va prăbuşi

Potrivit acesteia, atât ea, cât şi soţul trăiesc de mai bine de două luni cu teama că imobilul se va prăbuşi.


“La ora actuală dânşii au săpat sub camerele mele. S-a săpat pe lângă peretele despărţitor şi două camere mi-au fost afectate. Muncitorii care lucrează aici mi-au precizat şi grosimea pe care o am eu la camere, şapa de ciment pe care este pus parchetul. Au săpat foarte adânc. Găurile respective au rămas aşa, dânşii au spus că vor face consolidarea peretelui despărţitor. Au făcut-o în condiţii necorespunzătoare. Casa mea este veche construită în 1927 oricând se poate prăbuşi mai ales acum. Aţi văzut acoperişul cum stă? Cum au tăiat grinzile de susţinere care au fost peste ambele camere, nu este nicio placă de beton turnată pe peretele despărţitor, sunt doar cărămizi care oricând se pot dărâma, acoperişul de abia se mai ţine. Noi stăm cu frică şi stres de aproape două luni. Dânşii spun că este corect cum s-a făcut consolidare. Au zis că imobilul mea este vechi şi nu merită nici atât cât au făcut. Vreau să demonstrez mafia care este pe teritoriul comunei Floreşti şi în ce condiţii se dă autorizaţie de construcţie şi autorizaţie de demolare. Este bătaie de joc”, a mai spus Virginia Costişor.

Primăria Floreşti nu intervine

Femeia mai povesteşte că a cerut în nenumărate rânduri ajutor de la Primăria Floreşti dar nu a obţinut niciun răspuns. “Domnul Şulea (n.red. primarul comunei Floreşti Horia Şulea) mi-a spus că nu are dreptul să intre pe o proprietate privată, dar dânsul are voie să-mi demoleze colţul din faţă, proprietatea mea? Nu mi-a oferit nicio soluţie”, a mai spus aceasta.


De cealaltă parte, primarul comunei Floreşti a declarat că noii proprietari au obţinut autorizaţia de construcţie în mod legal. Cei doi soţi au venit în Consiliu Local şi au obţinut autorizaţia de construcţie. Din punct de vedere legal cei de la Urbanism şi Inspectoratul de Stat în Construcţii au precizat că s-a respectat legea şi noii proprietari nu s-au apropiat de zidurile construcţiei de alături. Există o declaraţie notarială prin care soţii Moga se obligă să suporte orice deteriorare şi prejudiciu adus imobilului familiei Costişor”, a precizat Horia Şulea.

Familia Moga respinge orice acuzaţie

Moga Rogoz Adrian a precizat că a primit autorizaţie de construcţie în martie 2013 şi că a respectat toate prevederile legale.


“Familia Costişor ne-a dat în judecată şi a cerut oprirea lucrărilor. I s-a respins acţiunea. Ei insistă pe faptul că nu şi-au dat acordul pentru construcţie. Am respectat reglementările urbanistice în vigoare, inclusiv limitele de proprietate, actele sunt în regulă. Am instalat un parapet de beton, element suplimentar de siguranţă, care ajută să nu se dărâme casa. Încă este etapa de construcţie. De la primul contact cu dânsa mi-am dat seama că lucrurile nu vor decurge normal şi am vrut să avem două imobile total separate. Aici vorbim de altă stradă, altă adresă, autorizaţia de construcţie este în regulă, nimic nu ne împiedică să construim în continuare”, a precizat Moga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter