Actualitate

Beţi pe şoselele Clujului

După ce au consumat mai multe pahare cu alcool, s-au urcat la volanul maşinilor fără să se gândească că pot provoca adevărate nenorociri. Din fericire, au fost depistaţi la timp de poliţiştii clujeni.

foto: arhivă foto: arhivă

După ce au sărbătorit Paştele aşa cum se cuvine, cu mâncare din belşug şi cu pahare cu alcool fără număr, mai mulţi şoferi au prins curaj şi s-au urcat la volanul autoturismelor în speranţa că nu vor fi depistaţi de poliţişti şi nici că nu vor produce accidente rutiere. Însă "târguiala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg"...

Şi fără permis şi băut

Un tânăr din Buzău a fost prins de poliţiştii clujeni în timp ce conducea maşina fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă acest lucru, oamenii legii au mai descoperit că tânărul nu avea nici permis de conducere. "La data de 20 aprilie, ora 21:10, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un tânăr de 19 ani, din judeţul Buzău, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Crizantemelor din Cluj-Napoca, fără a poseda permis de conducere. Totodată s-a stabilit că tânărul se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de  0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat", au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


"Rupţi în gură", la volan

Cu o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un tânăr care conducea pe străzile din Dej. "La data de 21 aprilie, ora 00:15, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Dej, au depistat un bărbat de 25 de ani, din comuna Recea Cristur, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Mihai Eminescu din Dej, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Concentraţia alcoolică rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat", au mai transmis reprezentanţii IPJ Cluj.

Tot în Dej, poliţiştii au mai depistat un bărbat băut care conducea maşina. "Poliţiştii din municipiului Dej, au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Jichisu de Jos, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Avram Iancu din municipiul Dej, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat", asta conform reprezentanţilor IPJ.


Un alt bărbat, de 36 de ani din comuna Căpuşu Mare, a fost depistat în timp pe conducea un autoturism pe drumul comunal din localitatea Dângău Mic, sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

abonare newsletter