Actualitate

Barack Obama va face o vizită la Chişinău

Preşedintele american Barack Obama va face o vizită în Republica Moldova până la încheierea mandatului său, a anunţat premierul Iurie Leancă, într-o emisiune la postul naţional Moldova 1.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, care s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită oficială în Statele Unite, a făcut referire, în emisiunea "Moldova în Direct" la "dialogul strategic" dintre Washington şi Chişinău, care vizează atât dimensiunea politică, cât şi cea politică.

"Am iniţiat un nou cadru de dialog strategic cu SUA. Cadrul de lansare a acestui dialog este favorabil. În cadrul discuţiilor, Barack Obama a spus că va face o vizită aici, la Chişinău, până la încheierea mandatului său", a declarat Iurie Leancă.


El a adăugat că Statele Unite şi Republica Moldova vor avea un dialog instituţional pe probleme energetice, economice şi comerţ, dar şi privind atragerea investiţiilor americane.

Premierul Iurie Leancă a a explicat că acest dialog strategic cu SUA înseamnă şi un dialog strategic pe probleme de securitate. "Nu trebuie să se ignore situaţia Republicii Moldova şi problemele cu care ne confruntăm. Să nu se neglijeze conflictul transnistrean îngheţat care ne macină de mulţi ani", a precizat Iurie Leancă.


În vizita de săptămâna trecută de la Washington, premierul Republicii Moldova a primit un mesaj puternic de susţinere din partea preşedintelui Barack Obama. Liderul american a asigurat că Statele Unite vor face tot posibilul pentru stabilizarea situaţiei din regiune. Statele Unite vor "susţine enorm parcursul european al Republicii Moldova, înţelegem că acest drum nu este unul uşor, susţinem integritatea teritorială si suveranitatea Republicii Moldova", a afirmat preşedintele Obama, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău.

abonare newsletter