Actualitate

Consilierii judeţeni PDL îl somează pe Uioreanu să retragă licenţele FANY. Uioreanu: Aşteptăm decizia instanţei

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, i-a cerut, marţi, preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, să retragă licenţele eliberate operatorilor de transport, pentru ca acestea să revină Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Acesta îl acuză pe Horea Uioreanu că tergiversează retragerea licenţelor.

„Îi solicit lui Horea Uioreanu să înceteze cu agresiunea cu privire la proiectul de transport metropolitan, manifestată prin interpretarea cu dublă măsură a deciziilor instanţelor de judecată.  Dacă în luna noiembrie a anului 2013 a înţeles să se facă preş înaintea unui operator privat, luând în considerare o decizie nedefinitivă a instanţelor privind suspendarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Cluj, de această dată, în faţa unei decizii definitive, domnia sa alege să tergiverseze actuala stare de fapt şi să nu respecte promisiunea făcută de a retrage licenţele acordate pentru zona metropolitană. Domnule Horea Uioreanu, respectaţi-vă afirmaţia făcută în noiembrie 2013, ca în cazul în care acest proces va avea câştig de cauză, se vor retrage licenţele eliberate operatorilor de transport, acestea revenind Asociaţiei Metropolitane de Transport Public”, a precizat Coroian.


Coroian a mai precizat că îi va cere lui Uioreanu organizarea unei şedinţe extraordinare pentru retragerea licenţelor Fany. „Eu o să îi cer să convoace o şedinţă extraordinară pentru că acest lucru nu rămâne la intepretarea domniei sale că vrea sau că nu vrea”, a mai spus acesta.

Reprezentanţii CJ Cluj au precizat că o decizie se va lua numai după ce instanţa va motiva sentinţa.


„Vineri s-a judecat recursul nostru la cererea de suspendare şi i l-am câştigat. Trebuie să aşteptăm motivarea instanţei pentru că este posibil ca Fany să aibă voie să meargă în paralel. Ce este sigur, că în urma acestei decizii compania poate spune că a intrat în legalitate. Dar repet, aşteptăm să ne vină motivarea sentinţei. În primă fază, instanţa le-a dat dreptate, noi am fost obligaţi pe 26 noiembrie să reintroducem traseele la licitaţie. Am făcut recurs şi vineri am câştigat. Probema este că deja acea hotărâre a produs efecte, de aceea trebuie să aşteptăm motivarea sentinţei” au spus reprezentanţii CJ Cluj.

Asociaţia Metropolitană de Transport Public Cluj  a solicitat modificarea programului judeţean de transport public prin eliminarea tuturor traseelor de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei, acestea urmând a fi incluse în programul public de transport local al asociaţiei de dezvoltare intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Cluj”.


Consiliul Judeţean Cluj a eliminat aceste trasee din programul judeţean de transport public, urmând ca aceste să fie deservite din 1 ianuarie de către Asociaţia Metropolitană de Transport Public Cluj, respectiv prin RATUC. Această hotărâre a fost contestată în instanţă de către firmele care aveau licenţe pe aceste trasee şi care doreau să participe la licitaţia pentru obţinerea licenţelor pe aceste trasee Printr-o sentinţă, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Judeţean până la pronunţarea instanţei de fond.

„Consiliul Judeţean Cluj a introdus traseele eliminate din programul judeţean de transport prin această hotărâre, la licitaţia care se desfăşoară începând din 25 noiembrie 2013 la nivel naţional, urmând ca, în cazul în care vom avea câştig în acest proces, să se retragă licenţele eliberate operatorilor de transport desemnaţi câştigători pe aceste trasee, acestea revenind Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj”, promitea Uioreanu anul trecut.

abonare newsletter