Actualitate

Cazurile nerezolvate de omor îl promovează pe criminalistul Valentin Rusu la conducerea Poliţiei clujene

Comisarul-şef Valentin Rusu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Cluj, a devenit noul inspector şef adjunct al IPJ Cluj, începând cu data de 1 martie, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de  1 martie comisarul-şef de poliţie Valentin Rusu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, se împuterniceşte să asigure îndeplinirea atribuţiilor de adjunct al şefului inspectoratului la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, pe linie de investigare a criminalităţii”, se arată în documentul citat.

Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj  în anul 1990 şi a îndeplinit succesiv funcţii de execuţie şi de conducere la structuri de investigaţii criminale, iar din anul 2006 a fost numit în funcţia de şef serviciu la Serviciul de Investigaţii Criminale.


Comisarul şef Valentin Rusu devine adjunct al conducerii IPJ Cluj, alături de adjunctul Ion Trofin, sub coordonarea chestorului Tudor Grindean. Numirea sa are loc la scurt timp după ce în judeţul Cluj au existat cazuri de decese suspecte, ultimul fiind înregistrat vineri seara, când un taximetrist a fost descoperit decedat într-o fostă bază sportivă de pe strada Cantonului.

Un alt caz care a cutremurat opinia publică a fost cel înregistrat pe data de 20 februarie când un cioban a descoperit un fragment de picior uman în apropierea gropii de gunoi a satului Cheia într-o stare avansată de putrefacție.

abonare newsletter