Actualitate

ACCIDENTUL AVIATIC: Medicul Sorin Ianceu: "Aura a fost conştientă aproape cinci ore"

Medicul Sorin Ianceu, supravieţuitor al accidentului din Apuseni, spune că Aurelia Ion a trăit încă cinci ore după prăbuşirea aeronavei, declarație care contrazice afirmația primului ministru Victor Ponta, care a susținut că tânăra a murit imediat după prăbușirea avionului.

Captura Antena 1 Captura Antena 1

"După accident am reuşit să o scoatem pe Aura din avion. Era inertă, nu îşi putea mişca mâinile şi picioarele şi spunea că nu poate respira. Nu pot să spun dacă putea să supravieţuiască sau nu pentru că ea era paralizată de la gât în jos. Aura a fost conştientă aproape cinci ore. După aceea a intrat în stop cardio-respirator. Dacă echipele ajungeau avea o şansă să treacă peste acel moment dificil pentru că doctorul Zamfir a resuscitat-o 40 de minute. Nu vă daţi seama că în fiecare seară aici la terapie intensivă când închid ochii îi văd chipul", a declarat doctorul Sorin Ianceu, supravieţuitor al accidentului, la Un show păcătos, scrie spynews.

Declaraţia lui Ianceu o contrazice pe cea a premierului Victor Ponta care afirmase că Aurelia Ion şi Adrian Iovan au murit la scurt timp după prăbuşirea avionului. "Din pacate, cele doua victime au decedat la foarte scurt timp dupa accident", a declarat seful Guvernului săptămâna trecută.

Medicii legişti precizaseră însă, după efectuarea autopsiei, că Aurelia Ion ar fi trăit până a ajuns în ambulanţă, când s-a încercat în zadar resuscitarea.


 Medicul Irinel Popescu a declarat la Realitatea TV că studenta nu făcea parte oficial din echipa de transplant, însă neoficial nu îi era interzisă prezenţa.

"Doctorul Sorin Ianceu este poate fi primul exemplu de entuziast. Pe el nu l-a obligat nimeni. Noi l-am încurajat, iar Aurelia Ion s-a alăturat şi ea cu entuziam. Oficial, ea nu făcea parte din echipa de transplant. Neoficial, eu nu cred că cineva poate să interzică studenţilor participarea la astfel de operaţii. Aceste lucruri s-au practicat şi în trecut, există chiar o tradiţie ca studenţii să participe la astfel de misiuni. Nu este un lucru care putea fi interzis.", a spus Popescu.


Referitor la declaraţiile făcute de medicul Ianceu că studenta Aura Ion a mai trăit cinci ore după prăbuşirea avionului medical: "Deocamdată, eu iau cu oarecare rezervă aceste relatări", a spus medicul Irinel Popescu.


 


 

abonare newsletter