Actualitate

GALERIE FOTO: Cum arată avionul donat de Ion Ţiriac pentru misiuni umanitare

Omul de afaceri Ion Ţiriac a donat statului o aeronavă, în valoare de 1,5 - 2 milioane de dolari, pentru misiuni umanitare.

Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolvanilor. Mai mult, acesta a fost folosit şi în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienţi în Germania, Franţa şi Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen.

"Am luat un jet de la Tiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotările. Avionul asta a avut doi proprietari: Autoritatea Aeronautică Austriacă şi Ţiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problemă. A zburat destul de puţin, fiecare control a ieşit perfect de la A la Z", a declarat Ion Ţiriac pentru Sport.ro.


Avionul este unul tip Cessna CITATION V, din 1992, care poate prinde şi până la 750-800 de kilometri pe oră şi poate zbura până la o altitudine de 14.000 de metri. 

Aeronava făcea parte din flota omului de afaceri care mai deţine 6 avioane. Turbogetul va intra în posesia Inspectoratului General de Aviaţie atunci când vor fi întocmite toate actele necesare.


Contactaţi de gândul.info reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie au precizat că, deocamdată, ei nu au fost înştiinţaţi de faptul că Ţiriac le va dona un avion.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat la finalul comandamentului pentru iarnă organizat luni, 28 ianuarie, că Inspectoratul General de Aviaţie va intra în posesia a două aeronave: una donată de omul de afaceri Ion Ţiriac şi una de către o bancă.


 

Etichete: ion tiriac
abonare newsletter