Actualitate

Coincidenţă stranie: Un elicopter s-a prăbuşit în SUA, după un incident similar într-o zonă britanică având acelaşi nume

Un elicopter militar american s-a prăbuşit, miercuri, în regiunea americană Norfolk, statul Virginia, după un incident similar petrecut marţi într-o regiune britanică având acelaşi nume, relatează presa americană.

Un elicopter militar s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în Oceanul Atlantic în largul oraşului Norfolk, în estul Statelor Unite, cu cinci persoane la bord, un accident soldat cu un mort, au anunţat Forţele Navale americane, informează Mediafax.

Aparatul de tip MH-53E Sea Dragon s-a prăbuşit în jurul orei locale 11.30 (18.30, ora României) în largul imensei baze navale americane din statul Virginia.


"Cinci persoane se aflau la bord. Patru au fost recuperate", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Forţelor Navale americane.

Unul dintre membrii recuperaţi ai echipajului a decedat, iar ceilalţi trei se află sub observare într-un spital din Norfolk, precizează un comunicat al Forţelor Navale americane. Căutările celei de-a cincea persoane aflate la bordul elicopterului militar prăbuşit continuă. 


Elicopterul militar aparţinând Forţelor Navale americane s-a prăbuşit în momentul în care efectua un antrenament de rutină.

"Într-o coincidenţă stranie, incidentul intervine la o zi după prăbuşirea unui elicopter militar american în comitatul Norfolk din regiunea britanică Anglia, incident soldat cu patru morţi", notează BBC.


Un accident de elicopter s-ar fi soldat cu patru morţi, marţi, în estul Angliei, anunţă un comunicat al poliţiei regiunii de coastă Norfolk, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Poliţia a fost informată că un accident de elicopter a avut loc în "sectorul Cley" şi că "ar exista patru morţi", precizează comunicatul.


Poliţiştii au izolat o zonă de 400 de metri la locul producerii accidentului.

Poliţia nu a confirmat informaţii apărute în presă potrivit cărora este vorba despre un elicopter de tip HH-60 Pave Hawk al forţelor armate americane care efectua exerciţii.


US Air Force are o bază la RAF Lakenheath, în Suffolk, comitatul vecin.

abonare newsletter