Actualitate

Planurile lui Uioreanu pentru Cluj în 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a realizat o listă de priorităţi pentru 2014, multe dintre acestea fiind proiecte începute anul trecut şi nefinalizate. Printre acestea se numără Centrul de management integrat al deşeurilor şi continuarea modernizării aeroportului. Mai mult, Uioreanu a declarat că se află în tratative cu Turkish Airlines pentru dezvoltarea unei curse Cluj-Istanbul.

„Avem pentru 2014 un număr de proiecte majore, mă refer la extinderea Parcului Industria Tetaroml I cel de pe Tăietura Turcului din Baciu, deschiderea unui nou parc industrial Tetarom IV în Feleacu. Dorim să finalizăm ceea ce nu am reuşit anul trecul, sperăm s-o finalizăm şi cred că o vom finaliza până la jumătatea acestui an, Sistemul de management de colectare şi depozitare a deşeurilor, şi bineînţeles un obiectiv foarte important la care ne vom concentra în următorii doi ani, modernizarea şi repararea drumurilor judeţene. Acestea sunt prrincipalele proiecte pe care le avem în vizor, la care se adaugă continuarea lucrările la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, cu terminalul cargo şi cu extinderea pistei în următorii ani, cele două spitale pe care noi dorim să le începem în cursul acestui an cu fonduri guvernamentale şi europene, Spitalul Regional de Urgenţă şi Spitalul de Urgenţă Pediatric”, a declarat Uioreanu.

Acesta a mai spus că la ora actuală există trei surse de finanţare pentru modernizarea drumurilor judeţene.


„La ora actuală, avem trei surse importante pentru a demara lucrările la modernizarea drumurilor judeţene, resursele proprii la care se adaugă fonduri europene şi parteneriate publice-private pe care le vom dezvolta în cursul următorilor doi ani”, a mai precizat Uioreanu.

Mai mult, acesta vrea introducere unor noi curse de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”.


„Suntem în negocieri cu Tarom-ul pentru o cursă Cluj-Constanţa şi totodată suntem în negocieri cu Turkish Airlines pentru dezvoltarea unei curse Cluj-Istanbul şi bineînţeles, în vizor avem şi o cursă Cluj-Budapesta”, a mai precizat şeful CJ Cluj.

Despre costul tuturor proiectelor, deocamdată nu se ştie nimic. „Nu avem o estimare privind aceste proiecte, noi discutăm de buget până la sfârşitul acestei luni. Atunci vom anunţa toate investiţiile şi sumele pe care noi dorim să le fixăm”, a conchis Uioreanu.

abonare newsletter