Actualitate

Daniel Barbu şi-a dat DEMISIA din funcţia de ministru al Culturii

Daniel Barbu a înaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Culturii, susțin surse din Ministerul Culturii.

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii, dar a precizat, întrebat de Mediafax, că va trimite Preşedinţiei demisia doar împreună cu propunerea de numire a unui nou ministru numai după ce va discuta cu conducerea PNL şi preşedintele Traian Băsescu.

Șeful Guvernului a precizat că a primit demisia lui Daniel Barbu, dar a explicat că următorul pas va fi să discute cu conducerea PNL despre persoana care va fi propusă pentru preluarea portofoliului Culturii, iar ulterior va avea o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a se pune de acord asupra numirii. Astfel, a explicat premierul, demisia ministrului va fi transmisă Preşedinţiei împreună cu propunerea de numire a unui nou ministru.


"Nu pot lăsa ministerul fără conducere în această perioadă. Se apropie Sărbătorile, sunt plăţi de făcut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat", a explicat premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta trebuie să ia act de demisia lui Daniel Barbu, iar preşedintele Traian Băsescu trebuie să semneze decretul de vacantare a postului de ministru al Culturii.


Demisia ministrului Daniel Barbu vine după ce acesta a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Ultimele Stiri
abonare newsletter