Actualitate

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Gilău a fost arestat

Bărbatul de 28 de ani din Someşul Rece care a accidentat mortal un pieton, sâmbătă, într-o parcare din Gilău, a fost arestat de poliţişti. Accidentul s-a soldat şi cu avarierea a patru autovehicule.

Tânărul este cercetat pentru “ucidere din culpă” și “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, tânărul fiind cercetat în stare de reținere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului ar fi tânărul de 28 ani care a încălcat regula de circulaţie privind “neasigurare la schimbarea direcției de mers”.

Accidentul a avut loc în 30 noiembrie la ora 06.55, pe DN1 E60, la km. 491+584 m, pe raza comunei Gilău când şoferul de 28 ani, în timp ce conducea din direcţia Cluj-Napoca spre Huedin, nu a redus și adaptat viteza de deplasare și nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga, a ajuns în parcarea unui imobil unde a acroșat un bărbat de 49 ani pe care l-a proiectat sub o autoutilitară care staționa regulamentar în aceeași parcare.


Autoturismul pierdut de sub control a intrat de asemenea în coliziune cu o altă autoutilitară și cu un autotractor marca DAF, ambele autocamioane aflându-se regulamentar în staționare, în parcarea imobilului.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Cluj, accidentul s-a soldat cu decesul pietonului şi avarierea  a patru autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 50.200 lei.

abonare newsletter