Actualitate

Petiţie pentru demiterea poliţistului din Floreşti, acuzat de abuz şi hărţuire

2.152 de semnături au fost adunate în doar câteva zile pentru demiterea poliţistului Nicolae Rusu din Floreşti, acuzat de abuz în serviciu, în urma unei dispute verbale petrecută pe un câmp între doi tineri care îşi plimbau câinii şi soţia poliţistului, aflată la plimbare cu cei doi gemeni ai săi, în vârstă de 9 luni, pe acelaşi câmp.

Cazul petrecut în Floreşti, săptămâna trecută, a fost considerat grav de către opinia publică astfel că în doar câteva zile mii de persoane din toată ţara, dar şi din străinătate au semnat o PETIŢIE prin care este solicitată demiterea poliţistului Nicolae Rusu. Totul a pornit de la o discuţie aprinsă între soţia poliţistului Nicolae Rusu şi încă o femeie, aflate la plimbare pe un câmp din Floreşti, cu cei doi gemeni ai familiei Rusu, în vârstă de 9 luni şi doi tineri, soţ şi soţie, care îşi plimbau cei doi câini, rasa Labrador. Potrivit declaraţiilor proprietarei câinilor, unul dintre animale s-a apropiat de soţia poliţistului, fără să îi facă însă nimic, moment în care soţia poliţistului s-a enervat şi le-a cerut să plece. “Au început să zbiere la noi să ne ţinem câinele, deşi săracul Sashel nu făcea absolut nimic. Am fost înjuraţi cu accent moldovenesc, m-am enervat şi le-am spus să se ducă dracu odată de lângă noi pentru că îmi agită câinii. S-au îndepartat la 10m de noi şi au dat un telefon. După vreo 10 minute s-a prezentat specimenul din video (poliţistul – n.red.) care ne cere să ne legitimăm. În momentul în care am vrut să plecam de acolo pentru că nu făcusem absolut nimic, organul din video îl prinde pe Sebi (proprietarul câinilor – n.red.) de braţ. Soţia organului şi mama soţiei au sărit să îmi ia camera video”, a scris proprietara câinilor pe o reţea de socializare unde a postat şi un FILM cu întreaga scenă.

Plângere penală şi avertisment verbal

Bărbatul a fost dus la secţia de poliţie pentru că nu s-a legitimat pe câmp şi s-a ales cu avertisment verbal “cu privire la respectarea cadrului legal în vigoare”, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. Aceştia au mai precizat că “împotriva proprietarei câinilor a fost formulată o plângere prealabilă privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare”.


Poliţistul, acuzat de abuz în serviciu

Imediat după acest eveniment, opinia publică nu a rămas indiferentă şi a fost întocmită o petiţie adresată mai multor ministere, Prefecturii Cluj şi Curţii de Apel Cluj. “Noi, semnatarii acestei petiţii, oripilaţi de abuzul de forţă şi putere împotriva unui cetăţean cinstit din Floreşti, abuz comis de aşa-zisul poliţist Nicolae Rusu, vă cerem imediata destituire din funcţie a aceştui individ, interzicerea de a se mai angaja în orice agenţie pentru păstrarea ordinii (orice fel de Poliţie) şi trimiterea lui în judecată pentru: intimidare, abuz de putere şi forţă, atingerea şi ţinerea unei persoane în mod ILEGAL, hărţuire verbală şi fizică. Având în vedere că actele ilegale comise de Nicolae Rusu s-au desfăşurat în spaţiul public, dânsul trebuie să-şi asume responsibilitatea şi să accepte consecinţele faptelor sale”, scriu cei care au redactat petiţia.

În petiţie mai este precizat faptul că “Nicolae Rusu a făcut de ruşine Poliţia Română şi acum numele lui este cunoscut în întreaga lume. Suntem total dezamăgiţi de faptul că Poliţia din Cluj ia partea infractrorilor şi doreşte să pedepsească persoane care nu au comis nicio crimă. Nu este o crimă să scoţi câinii la plimbare pe un teren viran şi să îi laşi să alerge liberi”.


Semnatarii petiţiei solicită şi pedepsirea comportamentului antisocial al soţiei şi soacrei poliţistului.

abonare newsletter