Actualitate

-13 grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată astăzi în România

Mercurul termometrelor a coborât luni dimineaţă la Miercurea Ciuc până la minus 13 grade Celsius, fiind pentru a doua oară în ultimele zile când se înregistrează cea mai scăzută temperatură din ţară.

-13 grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată astăzi în România -13 grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată astăzi în România

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureş, Petho Devay Idiko, a declarat pentru AGERPRES că minima de minus 13 grade Celsius s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în jurul orei 4.00 după care temperatura a urcat la minus 12 şi minus 11 grade Celsius, potrivit Agepres.

Şi în celelalte localităţi din Harghita s-au înregistrat temperaturi negative. La Joseni au fost minus 11 grade Celsius, la Topliţa s-au consemnat minus 10 grade, la Odorheiu Secuiesc au fost minus 9 grade, iar la Bucin s-au măsurat minus 6 grade Celsius şi un strat de zăpadă de 12 cm.
 
Minima absolută a lunii decembrie la Miercurea Ciuc a fost de minus 33 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1998, în vreme ce maxima absolută s-a consemnat în anul 1989 când au fost 16,8 grade Celsius.

 

abonare newsletter