Actualitate

Cenzură la CJ Cluj: Uioreanu a tăiat microfoanele consilierilor PDL, care au părăsit ședința în bloc

Toţi cei 12 consilieri judeţeni de la PDL au părăsit şedinţa de consiliu judeţean în semn de protest după ce le-au fost tăiate microfoanele în timp ce se dezbătea un proiect de hotărâre vizând distribuirea banilor în teritoriu către primării. „Acest consiliu este o ruşine pentru judeţul Cluj”, a acuzat consilierul judeţean PDL Alexandru Coroian.

Primarul municipiului Huedin, Mircea Moroşan, solicitase bani pentru introducerea gazului metan, dar Uioreanu a decis să aloce suma de 50.000 lei pentru introducerea sistemului de încălzire la Liceul Tehnologic Vlădeasa.

Consilierul județean PDL Steluța Racolţa propusese un amendament prin care să se schimbe destinația banilor alocați orașului Huedin. Horea Uioreanu  a supus la vot amendamentul, cu toate că a transmis celorlalţi consilieri ai USL că nu-l susţine, în timp ce consilierii PDL mai solicitaseră alte intervenţii. Consilierilor PDL le-au fost oprite microfoanele, moment în care acești au decis să părăsească ședința.


 „Ne-a fost tăiat microfonul când dezbăteam amendamenul vizând modificarea destinaţiei unei sume de bani cerută de către Primăria Huedin. Dincolo de chestiunea asta, este inefabil ce se întâmplă acuma în consiliul judeţean, nu s-a mai întâmplat în plenul consiliului judeţean să se taie de atâtea ori cuvântul opoziţiei atunci când doreşte să-şi spună punctul de vedere. Este un lucru ruşinos şi cred că aceste gesturi ale USL-ului care doresc să dicteze şi să nu ţină cont de nimic vor rămâne o pată neagră în istoria consiliului nostru. Sunt consilier judeţean din anul 2000 dar niciodată nu s-au întâmplat astfel de lucruri în care să ni se taie dreptul de a ne spune punctul de vedere pentru proiectele aflate pe ordinea de zi”, a declarat Coroian.

„Şi proiectul în sine este o altă bătaie de joc la adresa clujenilor. Practic, din sumele alocate suplimentar în acest proiect de hotărâre, din nou, cetăţenii care au ghinionul, din păcate, să aibă primar PDL, primesc circa 2 lei pe persoană, în timp ce restul, USL-ul, PPDD-ul, UDMR-ul şi ceilalţi primesc cam 18 lei pe persoană. Este o alocare total împotrivă a ceea ce înseamnă spiritul democratic şi european şi total incorectă faţă de modul în care comunităţile clujene au nevoie de a le fi finanţate proiectele”, a mai spus liderul consilierilor judeţeni.


Steluţa Racolţa a motivat că Uioreanu nu a ținut cont de solicitarea primarului PDL și a alocat bani către școala din localitate, ce are un director susținut de PNL.

„Uioreanu s-a pronunţat la un moment dat că ţine cont de solicitările primăriilor venite pentru alocările de bani sfidând solicitările în fapt venite de la primarii PDL pentru nevoile care le au comunităţile. În momentul în care am solicitat amendamentul pentru schimbarea destinaţiei, nici măcar nu am cerut mai mulţi bani pentru Huedin. Din bugetul anului 2013 Huedinul a primit mai puţini bani decât o comună din judeţul Cluj. În condiţiile în care oraşul Huedin e prejudiciat de finanţarea şi sprijinul Consiliului Judeţean în sensul că cetăţenii au ales un primar de la PDL, USL-ul îşi permite să nu ţină cont nici măcar de problemele pe care primarul le are pe puţinii bani pe care Consiliul Judeţean îi alocă. Orașul Huedin a făcut progrese din punct de vedere al introducerii gazului metan în ultimii patru ani. Introducerea gazului metan afectează toată comunitatea nu doar elevii de la o școală. USL nu ține cont de nevoia de încălzire a unui oraș întreg. Solicitarea primarului era pentru introducerea gazului metan, bani de care beneficiază 8000 de oameni”, a mai precizat consilierul judeţean.


Horea Uioreanu a declarat, în schimb, că a dat cuvântul fiecărui consilier.

„Au idei năstruşnice şi îi interesază mai puţin să facă pentru binele cetăţenilor. Mă rog, e părerea dânşilor, eu cred că lumea va ştii cum să interpreteze aceste dese ieşiri din sală a celor de la PDL. Dumneavoastră aţi fost martori, am dat cuvântul la fiecare, fiecare dacă are un amendament îl supunem votului, ei doreau să creeze o învălmăşeală. Nu e prima dată când dânşii părăsesc sala din păcate, erau câteva proiecte care aveau nevoie să întrunească un anumit număr de vot, din păcate nu am putut trece aceste proiecte pentru că ei au lipsit, era vorba de drumurile din judeţ, acesta e interesul pe care PDL consideră că trebuie să-l arate cetăţenilor din judeţ”, a explicat Uioreanu.


În final, proiectul privind alocarea sumelor către primării a fost aprobat în foma iniţială.

Ultimele Stiri
abonare newsletter