Actualitate

GALERIE FOTO: Delta Dunării ar dispărea complet dacă toată gheaţa din lume s-ar topi!

Dacă toată gheaţa din lume s-ar topi, nivelul mării ar creşte cu aproximativ 66 de metri. Vezi cum ar arăta harta lumii şi ce ar însemna pentru populaţie acest scenariu sumbru.

National Georaphic a creat o reprezentaţie vizuală al acestui experiment şi a analizat cum ar fi afectat fiecare continent de acest scenariu catastrofic.

Creşterea de 66 de metri al nivelului mării ar duce la creşterea medie a temperaturii de pe pământ de la 14.5 la 27 de grade.


National Geographic atrage atenţia că acest scenariu nu are legătură cu schimbările climatice şi că întreaga gheaţa din lume s-ar putea topi în decursul a 5.000 de ani.

În America de Nord, întreaga coastă atlantică ar dispărea, inclusiv Florida. De asemenea, şi mare parte din California ar fi sub ape iar milioane de americani ar trebui să-şi părăseacă casele, potrivit news.yahoo.com.


În America de Sud, Buenos Aires, Uruguay şi mare parte din Paraguay ar dispărea.

Africa ar fi teoretic neatinsă de ape, însă mare parte din continent nu ar putea fi locuit datorită temperaturilor crescute. În Egipt, orașele Alexandria și Cairo ar deveni mlaştini datorită inundaţiilor provocate de Mediterană.


Şi mare parte din Europa ar urma să fie distrusă, iar oraşe emblematice precum Londra sau Venţia ar dispărea. Olanda şi Danemarca ar fi de asemenea în întregime sub ape.

Potrivit imaginilor prezentate de National Geographic, o mare parte din litoralul românesc ar dispărea, la fel ca şi Delta Dunării.


În Asia, specialiştii de la National Geographic spun că suprafaţa pe care în acest moment locuiesc 600 de milioane de locuitori ar fi de asemenea sub ape, la fel ca şi Bangladesh-ul şi partea de coastă a Indiei.

În ceea ce priveşte Australia, aici ar apărea o nouă mare în interiorul continentului, dar se va pierde parte de coastă, pe care locuiesc în prezent peste 80% din populaţie.


Antartica ar fi total de nerecunoscut, mai ales că aici se află cea mai mare parte a gheţii care ar urma să se topească.

Etichete: delta dunarii
abonare newsletter